2023. november 20., hétfő

Úton - Taytay, Roxas


Reggeli után útnak indulunk dél felé El Nido-ból. 

Taytay

Kb félúton van ez a szebb napokat látott városka. Van egy kis erőd itt a tengerparton a kikötő mellett. Itt irnak arról, hogy Palawan és más területek is - még az európaiak érkezése előtt - a Brunei szultánság uralma alatt álltak 😯

Egy érdekes épület, ami valamikor a felirata szerint a helyi kereskedelmi kamara épülete lehetett, most épp a lapukkanó fázisban van. 

Templom denevérekkel. Piac.  Rengeteg lehetőség a fejlődésre. 



Útközben megadja magát a fényképezőgépem. A notebook nélkül úgysem lennének fotók itta blogon, mivel nem tudom áttölteni. Eggyel több eszköz, amit cipelek - haszon nélkül. Ez egy ilyen utazás 😯 A maradék letöltetlen fotók miatt nem kísérletezek sokat vele. 

Roxas

Roxas egy még kisebb település. Mellette van a mai szállás a sziget keleti oldalán a tengerparton. 

Kb 9 km földút. A szállás viszont hangulatos, a tenger sekély, de a korall töredékek miatt nem merészkedik messze az ember (szandál kellene hozzá). Egy svéd arc a helyen tengődik (segít), vele lehet kicsit beszélgetni a helyi viszonyokról. Lengyelek. Finom vacsora, sör, olvasás, korai alvás - a hullámok hangjára. 

Egyszerű, de finom reggeli. Egy kis parti pihenés. Újabb kilométerek. Ráérősen. Két trópusi eső - legalább lemosta a kocsiról a földutak árulkodó nyomait. 

Bueno Vista - Puerto Princesa 

A délután maradt is felhős. Megërkezünk a következő két napi szállásunkra. Egy erdőben vannak elszórva épületek, nagy terasz, nagy szoba. Egy kis pihenés után vacsora.

Nincsenek megjegyzések: