2023. november 19., vasárnap

El Nido


Palawan sziget északi városa. Ide érkezik a komp Coronról. Öt óra az út, indulás reggel 7-kor. Itt-ott van egy kis hullámzás, de alapvetően nyugodt út a környező szigetek között. Van több, mint 7000 az országban.


A komp. Környezet kímélő? 


Szigetek 


Komp belső 


Érkezés - El Nido kikötő 


Kávézó - kilátás

Útitársam repül, a kikötő mellett találkozunk. Kicsit rendezettebb utca szolgáltatásokkal, sok turistával. Kávé. Szállás. Ez kicsit messzebb van. Tricikli. 

A délután elmegy egy közeli partszakaszon - eső után. Még ott eszünk vacsorát egy újabb eső ideje alatt.

Másnap irány a közeli drotkötél pálya. Pontosabban kettő: egy kis szigetre és onnan vissza. A tenger felett. 

Van a városhoz közelebb egy "via ferrata" jellegű attrakció. Tricikli, ebédszünet a helyen. Kávé szemben - egy kalifornai arc kávézója, két hete nyitotta. Elbeszélgetünk. 

Az attrakció legérdekesebb része némi kilátás El Nido kikötője felé. 



Még a városban kell pénzt felvenni, mivel délután érkezik a bérelt autó és "épp hibás" a kártya terminál. Szállás. 

Megjön az autó a szállásra, majd vacsora egy közeli étteremben.


Nacpam part

A második teljes nap programja a Nacpam beachre vezet. Az út egy darabig OK. Aztán tankcsapdák között érünk el egy part közeli parkolóig. A tengerpart szép, vannak ugyan turisták, de nincs tömeg. Napozóágy. Pihi. Fürdés nagy hullámokban. Ebéd. 

Délután felhősödik, szedelőzködünk, kis vásárlás, begyűjtjük a reggel leadott mosást (miután megjön a hölgy a miséről, végülis vasárnap van). 


El Nido az a hely, ahol feladtam, hogy életet leheljek a magam eszközeivel a notebookomba. Szépen elkezdtem a céges email eléréseket felépíteni a mobilomon. No meg a blog is itt készülget. Elég sok apró probléma jön szemben, de valahogy majd úrrá leszek rajtuk. Semmi nem tart örökké.


Nincsenek megjegyzések: