2023. november 22., szerda

Underwater river (föld alatti folyó)


A fő attrakció, amiért a környéken foglaltam szállást két napra. Egyike a "világ hét új természeti csodájának. Sok lista van forgalomban. 

Maga a szállás nagyon szép: a hely, a szoba, a kilátás. Esővíz, napelem, környezettudatosság. 


A terasz 


Kilátás


Az épületünk

Végül úgy tűnt, hogy csoportban egyszerűbb letudni a túrát, így a szállás ajánlotta túrára fizettünk be (az alternatíva engedély vásárlással, hajó bérléssel, miegyébbel járt volna). A szervezéssel kapcsolatos, talán nem is véletlenül állított nehézségek miatt született döntésünk utólag nem tűnt indokoltnak. Így is másfél órával később értünk vissza és szépen vártunk vagy három órát különböző okokból a nap során. Ez is csoda, ha nem is új 😀 A kb 2/6 óra élvezet/szívás arány nem túl szerencsés. 

Maga a barlang és benne a folyó hajózható szakasza szép, érdekes és nagyon vigyázzák az eredeti állapotát. (Nincs világítás, csak a hajósok fejlámpái; a hajók evezősök, nincs bent beszéd, csak audión információ.) 


15-20 perc a tengeren


A barlang bejárata


A barlangban a folyón

Az információk egy jó része is érdekes volt. A barlang sokfelé vízi és más élőlény otthona is. Nagy denevér kolónia él itt. Halászni, vadászni természetesen tilos: kívül is (nemzeti park) és belül is. A környék erdős, kevés itt élő ember van. 

A nap maradéka már blogolás volt, mivel eleredt az eső is, mire a szállásra értünk. Az eső szünet még jó egy rendes úszásra: esővizes, 20 méteres medence. 


Nincsenek megjegyzések: