2016. október 23., vasárnap

Munnar - egy esős nap


Reggel ködre ébredünk. Aztán eső és hűvös. Kb 1500 méteren vagyunk. Megreggelizünk. Aztán tanakodunk a hogyan továbbról. Újabb eső. Ez van.

Lassan behozzuk a lemaradásunkat a blogozásban. Lassan tisztul az ég. Elindulunk a városba - akármit is jelentsen ez a fogalom itt -, beülünk egy riksába és végül a helyi tea múzeumban kötünk ki. 


Az XIX. századi cég tea termelési és gyártási folyamatait mutatják be, egy kis filmmel, kiállítással, működő gyárral (vágás, oxidálás, szárítás, válogatás) és bolttal a végén. Rendben van hely, bár az iskolás lányok kissé zsúfolttá tették ...


Elsétáltunk a városba (nagyjából az útkereszteződés köré épült és onnan terjeszkedik a környező dombok felé, mostanában leginkább szállodákkal. Van egy nagyobb mecset és egy színes hindu templom is távolabb a hegyoldalban (most kihagyjuk őket).



Keralában egyébként meglepően sok a keresztény templom, sok nagyobb méretű is. Autókban, riksákban, üzletekben, szállásokon sokszor Jézus képe fogad minket.

Vásárolunk pár hasznos dolgot és betérünk a Pizza Max-ba egy pizza vacsira (vagy ebédre). Először - inkább tudat alatt - Pizza Hut-nak néztem: nagyon hasonlítanak az arculati elemek. Mint kiderült nem is ok nélkül, hiszen a jelenlegi láncnak a Pizza Hut és KFC franchise volt az elődje, de a helyi cég megszabadult az átkos nyugati tőkétől és új név alatt saját kezébe vette a sorsát. Így megy ez KELETEN.

Mindenesetre a pizza finom volt ;-)

Még egy kis szervezkedés volt a másnapi programmal kapcsolatban, aztán szállásunkra riksáztunk.
Este pihenés. F1 időmérő, bor.

Nincsenek megjegyzések: