2016. október 10., hétfő

Delhi - 2. nap


Akshardham

Délelőtt megnéztük a F1-et, kb 13:00 körül indultunk a városba, pontosabban az Akshardham templom megtekintésére.

Metróval gyorsan oda lehet jutni. Bejutni nehezebb: mindent kint kell hagyni egy ruhatárban (sorbanállás, minden: fényképezőgép, mobil, stb.). Biztonsági ellenőrzés során meg is győződnek róla (a reptéri ehhez képest semmi).

Szóval mindent a szemnek és a léleknek. Maga a hely egyébként nem régi, XX. századi. Rengeteg gyönyörű kőfaragás mind kívül (vörös homokkő), mind belül (márvány).

Tekintettel a fotózás korlátozására az alábbi linket tudom a figyelmetekbe ajánlani: Akshardham



A délután maradéka az India Gate emlékműnél folytatódik. Ide metró és helyi autóbusz segített eljutni (no meg a google maps). Maga a Gate egy I. Világháborús emlékmű, mely az Ismeretlen katona sírjával egészült ki az 1970-es években (fényképen).


Innen a Parlament, az Elnöki palota, Miniszterelnöki rezidencia felé vettük az utunkat, majd az előző esti helyen kötöttünk ki egy vacsorára.


Ami eddig a kaját illeti: a szállodai reggeli is inkább indiai stílusú (kivéve tán az omlettet), a vacsora csirke leves volt eddig és különböző csirkés kaják - még inkább szószok nélkül. Hazafelé még vettünk mangót és datolya szilvát: mindkettő finom volt :-)

Nincsenek megjegyzések: