2011. március 24., csütörtök

Urugay

Egy ora a komp utja Buenos Airesbol az obol tulpartjara. Colonia-ban szallunk ki. Mivel szallasunk Montevideoban van, par oras varosnezessel be kell ernunk.

A komp terminalja hasonlo egy repterhez (check-in, security, hataror, kapuk). Legnagyobb meglepetesunkre ket hataror dolgozik egymas mellett. Mint kiderul, itt intezik az argentin kileptetes mellett - egyuttal - az uruguai beleptetest is. Ennyivel tobb ido marad a varosra.


Colonia del Sacramento

Regi kisvaros portugal es spanyol epuletekkel. Az epuletek viszonylag eredeti allapotban vannak - kis boltoknak, kavezoknak, ettermeknek berendezve.

A fobb latvanyossagok: templom, vilagitotorony, regi es uj molo, a varfal maradvanyai, a varos kapuja.









Nezelodesunket egy ebeddel szakitjuk meg.













A program ket+ oras buszozassal zarul Montevideo fele.











Montevideo

Este erkezunk, egy teljes napunk, vasarnapunk van a varosra, majd masnap kora reggel indulunk Rio de Janeiroba.

A szallason a portas kivaloan beszel angolul. Ez nagy segitseg. Sok mas mellett figyelmunkbe ajanlja a masnapi kirakodovasart is. Itt kezdjuk a varosnezest.

Szinte mindent kapni. Meglepjuk magunkat egy helyi sajatossaggal - langost eszunk nezelodes kozben.
















A piactol a varos kozpontjan at erunk a kikoto vasarcsarnokahoz. Kozben sorban a "kotelezo" latvanyossagok. A csarnokban ettermek csabitjak helyi sultekkel a turistakat.


Nagy adag vegyes marha sult tal lesz az ebedunk.








A szallasra a deli parti setanyon terunk vissza estefele.













Vasarnap leven nelkuloz- zuk az uruguai uzletek kinalatat. E helyett beesunk egy modern, de nagyon erdekes kiallitasra egy fold alatti galeriaban.

Montevideorol azt irtak vhol, h ide erkezni olyan, mint a tortenelembe cseppenni. Ketsegtelen, h regi epuleteivel, hangulatos tereivel szamos resze Havanna hangulatat idezi, mig a varos mas reszein az uj epuletek sorakoznak a fejlodes jelekent.

Reggel (inkabb hajnalban) 4 utan ulunk be a taxiba. Az utcan a barok elott meg szorakozo emberek. Nem csoda, h a szallasunkon a reggeli 8:30-10:30 kozott van.

A repterre erkezve egy kisse futurisztikus epulet fogad minket, a latvanyos kulso szep belsovel tarsul (marmint a repter kategoriaban).

Nincsenek megjegyzések: