2011. március 17., csütörtök

Bariloche

Bariloche - Patagonia (Chile-Argentina)

Az ut buszozassal kezdodott reggel 8-kor, majd 3 tavon (Llanquihue, Frias, Nahuel Huapi) hajozva, kozben busszal utazva, a hatart atlepve jutottunk el Bariloche-ba este 8-ra. Ebedre Peullo-ban volt egy hosszabb megallo (opciokent az egy szal szallodai etterem jott szoba - ezt valasztottuk).





A busz utba ejtett egy megallot a Petrohué Falls vizesesnel. Bar a barom idegenvezeto 15 perccel korabbra visszahivott minket a buszhoz (ami meg nem is volt meg ott), mint a tovabbindulas, a 20 perces nezelodes alatt is uj-zelandi emlekeim kezdtek felelevenedni. A novenyzet, domborzat, vizesesek, hegyek, tavak. Kezdtem megerteni uj-zelandi baratom lelkesedeset Patagoniaert, es az ut tovabbi reszeben magam is egyre jobban megkedveltem a kornyeket.

Az elso to 150 m-rel a tengerszint felett volt, az utso majd 1000 m-n. (A szintemelkedest a masodik buszos szakaszon tudtuk le.) Korulottunk vulkanok (Osorno, Calbuco, Puntiagudo, Tronador).





Szerencsere a kovetkezo szakaszon uj idegenvezetot is kaptunk, aki jo angolsaggal meselt a kornyekrol. Jellemzo modon a sajat irodajukat (TurisTour) csak "A Ceg" neven emlegette - 98 eve szallitjak a turistakat ezen az atjaron Chile es Argentina kozott. Monopolium jelleggel.
Az elso ket to a gleccserek vizetol smaragd zold szinu, az utolso kek. Ezen a lebuko nap es a felkelo hold nyujtott extra latvanyossagot.

Nehez lenne a kornyeket tomoren leirni, inkabb majd nehany fotoval ilusztralom ...












Bariloche - a varos

Bariloche-ben toltott ejszaka utan meg van egy kis ido varosnezesre, majd indulas repulovel Buenos Aires-be.





Mar az erkezeskor sokkal rendezettebbnek tunt a kb. ketszazezres varos, mint a chilei telepulesek. A reggeli nezelodes csak tovabb novelte a varos iranti megbecsulesemet. Az epuletek, a foter, a kornyek mind nagyon szep, az uzletek igenyesek, konnyebb angolul beszelo embereket talalni es ok altalaban nyitottabbak is. A kornyeken rengeteg lehetoseg - szamunkra majd legkozelebb.





Kicsit sajnalom, h ilyen rovid ido maradt erre a kornyekre. Barmikor ajanlanam egy hosszabb utazas celjanak Patagoniat. Talan majd egyszer ...



Nincsenek megjegyzések: