2011. március 17., csütörtök

Puerto Montt - Puerto Varas

Puerto Montt

Reggel 6 utan erkeztunk. Meg sotet volt a varos. Bar tobb busz is jott-ment, az allomas WC-je zarva. Hm ...

Elindulunk a szallasunk fele - ismet 1 nappal a
foglalas elott erkezunk. Az epulet csendes, talan meg kicsit koran van. Vegul egy kozeli szallodaba ulunk be kavezni, potolni az elmaradtakat a buszpalyaudvarrol.

Kesobb orommel fogadnak a fog
lalt szallasunkon.

A varoska az ocean Ancud-i oblenek a partjan fekszik. Semmi kulonos. A turista informacioban csinos, angolul jol beszelo lany. Szerinte is jobb a szomszed varos (Puerto Varas, O oda valosi), ami egy to (Lago Llanquihue) partjan fekszik, busszal 20 perc. Atbuszozunk.

Puerto Varas









Hangulatos foter, molo, mellette kis strand, mogotte kikoto. A to tulpartjan Osorno es Calbuco vulkani csucsai. Tiszta napos ido. Terkep.












A varoskaban turista setaut (egy hurok), meg a jardan is nyilakkal jelolve. Elindulunk. A regi epuletek elott informacios tabla. A vasutallomas regi epulete itt is - ingyenes - galeriakent mukodik, epp akvarelekbol van kicsi, de latvanyos kiallitas.

A setaut visszavezet a partra. Szamos etterem egyikebe ebedelunk. Kedves pincerlany, ert angolul, finom a kaja (sult hal).





Visszabuszozunk Puerto Monttba, kis vasarlas: gyumolcs, sajt, bor.

A chillei borok is lassu, de biztos karriert tudhatnak magukenak a vilagban. Valaparisoban cabernet sauvigont kostoltunk, most egy syrah kerult sorra. Az elobbi lagyabb izu volt, mint otthoni valtozatai, az utobbi hasonlatos ausztral tarsaihoz - szoval finom.

Masodik napunk a turistak legnagyobb ellensegevel kezdodott: esett. Sajnos ez kitartott szinte egesz napra. Meg megneztuk a helyi templomot (semmi kulonos), a bevasarlo kozpontot, ismet beszelgettunk a lannyal a tur
ista infoban es vettunk jegyet a masnapi busz-hajo utra Bariloche (Argentina) fele.

Estere elallt az eso, begyujtottuk a mosodabol a ruhainkat, vacsora, blogiras, alvas.

"Chile par napban" programunk csak arra volt jo, hogy ket dologrol meggyozzon: (1) erdemes ide (is) visszajonni egy hosszabb turara, mivel annyi minden kimaradt; (2) erdemes addig megtanulni spanyolul az alapokat.

Nincsenek megjegyzések: