2011. március 6., vasárnap

Sao Paulo 1

Az utazas
Sima repules. Sajnos felfertunk a gepre, igy a Japanba tarto utunkhoz hasonlo `kedvezmenyt` kihagytuk, viszont idoben erkeztunk. A Swiss legitarsasagrol el kell mondani, hogy nagyon korrekt szolgaltatast nyujtottak, jo volt a kaja, kenyelmes a hely. Kicsit tulhutottek a gepet, de hat minden nem lehet tokeletes.

Felhos egbolt, szemerkelos eso fogadott bennunket. Szerencsere a szallasra be lehetett jutni mar megerkezesunkkor, kb. 9-kor reggel.

Problemat csak a hatizsakomon levo ket kis lakat jelentett, mivel a kulcsuk otthon varja jobb sorat. Igy a hotel technikai szolgaltatasaibol mindjart igenybe vettem az utolag ingyenesnek bizonyult vas fureszelest. Ket lakattal szegenyebb, viszont a tiszta ruhakkal - ami a hozzaferest illeti - gazdagabb lettem.

A varos

Nemi pakolas utan elindultunk egy kis felderitesre. Kozel lakunk a kozponthoz - nem veletlenul -, igy gyalog indultunk el. Minden marad a szobaban, csak a fenykepezogep es nemi apropenz - tobb zsebbe elrakva - osszefoglalja az eddig feleslegesnek bizonyult ovintezkedeseinket.

Sao Paulorol nehez lenne valami megfogot irni. Vannak erdekes reszei, szepnek nehezen mondhatok. A Republika ter, amolyan kozponti helykent sem tul latvanyos. Persze megfogjak a hidegbol kiszabadult europait a ter palmafai, de ez csak kis szines. A katedralis (Se ter) maga szep - sztem gotikus - epulet, komoly hitelettel, de elotte a ter ismet ketes benyomsokat kelt. A terek, utcak allando szereploi az ´atlag´ helyieken kivul a - bekesen ucsorgo, szunyokalo - hontalanok es a nalunk szokasosnal felulreprezentaltabb rendorok - amit egyebkent nem banok.
Edificio (ertsd: epulet) Italiano: 42 emeletes epulet, fenn etterem es kavezo es nemi belepoert kilatas a varosra. Mellette az S alapvonalu epulet 32 emelettel. A modern epiteszet nyomai.

A varosi szinhaz epp felujitas alatti epulete, a viaduktok a varos kozepen erdekes latvanyossagok ..., de nem tobb.

Lassan jonnek elo szavak es mas hasznos emlekek az elozo braziliai utamrol. A kaja nem tul erdekes, ellenben a friss gyumolcslevek kivaloak.

Az estet a foterhez kozeli szorakozo helyen fejeztuk be. Beugro kb. 3000 Ft, a sor aranyarban, azonban ezert az elo zene es a helyi latvanyossagok karpotoltak.

Mint olvashato, internet eleres van. Most pl. a szallodai ingyenes gepen irodnak e sorok ...
A szallasainkat - megha ez reklamnak is tunik - itt elmondom, hogy a www.travellerspoint.com honlapon foglalgatjuk - megelegedesunkre.




Masodik napunkat Sao Paulo ´Margit szigeten´ kezdtuk. Az Ibirapuera parkban az erdekes novenyeken kivul rengeteg futo, gordeszkas, kerekparos, stb. mulatja az idot. Kulonosen ma, mivel vasarnap van.





A hosszu setan, ami a parkba vezetett megneztuk Sao Paulo nehany szegenyebb es gazdagabb reszet is. Atkuzdottuk mgunkat egy impozans zoldseg-gyumolcs piacon is.

Visszafele metroztunk egyet. Teljesen korrekt szolgaltatas. Ugyan az allomasrol kierve zuhogott az eso (ez nem biztos, h osszefuggott az utazas modjaval), de par perc mulva el is allt. Az ebed az egyik juice-kaja helyen volt. Ilyenek minden jelentosebb utcasarkon vannak es jofele helyi (pite szeru es tesztaba csomagolt izek) es nemzetkozi (szendvicsek, sultek) kajakat lehet gyumolcslevek melle venni.

Nincsenek megjegyzések: