2011. március 20., vasárnap

Buenos Aires

A gep a varoshoz kozelebbi, belfoldi repteren szallt le. A csomagok "ferihegyi" stilusban kerultek elo. A repter elott hatalmas sor var taxira. Elindulunk gyalog. Par szaz meter utan buszmegallok. Az egyik jarat jonak tunik a kiirt megallok alapjan. Varunk, jon, felszallunk.

A sofor a jegyautomatara mutogat. Csak ermevel mukodik (olcso, kb. 50 Ft egy jegy), de nekunk nincs eleg. Korulottunk egyenruhas iskolas lanyok, 13-15 ev kozottiek. Kerjuk, h valtsanak fel egy 2 pesos bankjegyet. Megkapjuk az ermeket es visszakapjuk a papirpenzt is. Honnan jottunk ..., stb. Jol beszelnek angolul. Ajanljak a "Dolce de leche"-t. Igerjuk, h megkostoljuk. Segitenek a leszallohely megbeszeleseben is.

Megvan a szallas, mar besotetedett.

Masnap varosnezes. A szallason a reggeli egyik ajanlata "Dolce de leche" - lekvar allagu tejkaramella (Krowki). Megkostoltuk.

Katedralis,




Elnoki palota,








Kongresszus (Capitolium, azaz a parlament), templomok, Design Centrum, Obeliszk, rengeteg lovas szobor,


Pacifico Galeries aruhaz - egy regi diszes epuletben, setany a felujitott rakparton, raktarepuletekben ettermek.

Itt van a vilagon a legszelesebb ut(ca) is, kb. 100 m, kozepen Julius 9-e Avenue a neve, de a ket szelen mas-mas neven emlegetik.






A belvarosban uj utcanev tablak, rajtuk a tamogato ceg logoja (mobil szolgaltatok, szallodak, stb.).







Recoleta Temeto

Kulon latva- nyossag a Recoleta temeto, szamos hiresseg kripta-hazaival, szobrokkal, dombormuvekkel, koztuk Eva Peron-eval.




Ottjartunkkor epp Szt. Patrik nap alkalmabol a tengereszet koszoruzott vmit, zenekarral, kis diszelgo rajjal.


Szoval itt mindenki talalhat valami erdekeset maganak.

Az utcak menten szamos kulonbozo arfekvesu kavezo, etterem amolyan spanyolos stilusban - a helyiek itt elik mindennapjaikat.

Masnapra marad La Boca.

San Telmo

E kis antikvitasokkal, piaccal, kezmuves arusokkal tarkitott negyed utba esik La Boca fele. A foter es kornyeke nagyon hangulatos. A friss narancsle arust ketszer is meglatogatjuk.




La Boca

Elenk szinure festett epuletek, tango, muveszek, delies hangulat - ezt igerik az utleirasok, fenykepek.

Hosszabb seta a belvarostol. A Boca Junior stadion mellett erkezunk La Boca negyedbe. Turistabuszok, turistak - legalabb tudjuk, h jo helyen jarunk.

4 utcacska, tenyleg szines, sok kepet, kezmuves targyat es vegtelen mennyisegu turista "izeket" lehet kapni. Sok etterem, par kavezo. Rengeteg turista.

Itt-ott tangobemutatoval csabitjak az ettermek leendo vendegeiket. De mi mar tudjuk, h nem ez az igazi tango - az elozo esterol ...

Tango Show (Porteño)

Buenos Aires a tango varosa. Tango show, bemutato mindenfele. Mi egy turistaknak szolo esti szinhazas (volt MGM moziban) ajanlatra bukunk (tobb fele etel-ital opciot kihagyjuk - eleg draga igy is). A musor majd' ket ora, szamos tancos, zenekar.

A tokeletes elmeny: kihagyni kar lett volna, de ismetlesre sincs szukseg. A magahoz a tangohoz pedig ez sem hozta meg a kedvem.

Estere marad Palermo negyed. Elso utunk a metron. A levego feulledt, de egyebkent korrekt, kicsit nagy a tomeg. Parperc setara a megallotol kis ter ettermekkel, kavezokkal, boltokkal, stb. Egyre tobb ember, ahogy az ido mulik. Vacsorara jo hely ...

Nincsenek megjegyzések: