2011. március 8., kedd

Sao Paulo 2

A harmadik nap a Luz allomas kornyekevel kezdodott. Kis seta a szallastol es maris eljutunk a Luz allomas epuleteig. A kozelben meg ket masik vasutallomas is van, mindegyik epulet felujitva (ez itt nem mindig jellemzo), ketto kozuluk ma is reszben allomaskent funkcional, mig az epuletek tobbi reszeben a vasutasok mellett mas is van (pl: a Sao Paulo Szinfonikusok szekhelye, illetve a portugal nyelv muzeuma), de ezek - hetfo leven zarva tartanak. A harmadik galeriakent szolgal - hetfon szinten zarva.

Meglepetesunkre zarva van a Luz Park is. Pedig igen latvanyosnak tunt a keritesen at. Majd legkozelebb.



Utunk a varosi piacra vezet (Mercado Municipal). Az epulet olyasmi, mint a vasarcsarnok Budapesten. Ez is inkabb a turistaknak van. Azonban a gyumolcsok es zoldsegek, sajtok, fuszerek impozans latvanyt nyujtanak es a friss mango ize is mas, mint az otthoni ´vilagjaro´ peldanyoke. A dragon fruit pedig otthon nem is letezik (legalabbis en meg nem talalkoztam vele, nevet sem tudom).

Egy kis seta vissza a varosba es ebed ... a napi kilometer adag nem indokolja a visszafogott etkezest. All you can eat jellegu bufe ebed. Az ara sem tragikus, kb. 1700 HUF + ital. Persze nem specifikusan brazil a kaja, de van salata es mindenfele hus. En jobban szeretem a gyumolcsleves helyeket, de nem lehet minden nap gyermeknap.

Starbucks

Immar 3 napja rojuk a varos utcait es meg egyik uzletukbe sem botlottunk bele. Az internet szerint van jo par ... Megkerestuk a hozzank kozelebb esoket. Igy jutottunk el Sao Paulo Av. Paulista utjara, ami egy kulon vilag. Nincs szemet, nincsenek utcan ´piheno´emberek. Vannak bankok, uzletek, bevasarlo kozpontok, lakohazak es Starbucks is. Ez a kornyek jobban illik ahhoz a Braziliahoz, amelyik mostanaban a vilag egyik leggyorsabban fejlodo gazdasaga. Persze ez nem a jobb-rosszabb kerdes miatt erdekes, inkabb csak a latottak egyensulyat teremti meg. Kar lett volna ezt az esti setat kihagyni.

Brazilia majd meg folytatodik az ut vege fele Rio de Janeiro illetve Foz de Iguassu esik utba a Sao Paulo-i visszaut elott.

Nincsenek megjegyzések: