2023. október 18., szerda

Gyeongju 2

 

A második nap két, a várostól távolabb eső templom a célunk. Egy helyi busszal lehet kijutni Bulguska templomhoz illetve egy másikkal tovább utazni a második helyszínre.

A reggel: érdekes volt már Szöulban is, hogy hétfő reggel 8 körül, ahogy az állomásra indultunk, a metróban alig voltak emberek. Tömegről nem is lehetett beszélni. Most itt is reggel indulunk el, kb 9 óra van. Szinte minden zárva, emberek alig. Az élet 10 óra körül indul be. Aztán - amennyire ezt láttam - este 10 óra körül ér véget.

Így az első buszozás után keresünk a templom alatt kiépült területen reggelit (a szálláson itt nem volt). Nagyon úgy tűnik a vendéglátó helyek számából és a környéken mozgó turista buszokból, hogy ez egy eléggé tömegturizmusra berendezkedett helyszín.

Bulguksa

Ez egy templomi épületegyüttes, ahová sokan indulunk felfelé. 

Seokguram Grotto

Mivel itt magáról a fő Buddha alakról fotót nem lehet készíteni (őrzik is), ezen a linken lehet megnézni.

Tulajdonképpen egy épített kő barlangba ültetett Buddha szoborról van szó. A környezete is nagyon szép, itt pedig az épület, mely a Buddha szobrot rejti:


Két busszal visszaindulunk a városba. Egy estebéd után még elmegyünk egy helyi skanzen féleségbe.

Gyeongju Gyochon Traditional Village

A folyóhoz közeli épületegyüttes egy eredeti formájában fennmaradt illetve felújított terület. Itt is beszédesebbek a fotók, mint az írott szavak:


Király sír erre is van




Itt is szokás a beöltözés és fotózkodás




A fenti híd belülről

Nincsenek megjegyzések: