2017. május 6., szombat

Tokió 2.


A mai is hosszú nap volt. A reggeli után a szállásunkhoz közeli Suitengu sintoista templomot néztük meg. Úgy tűnt, hogy a "keresztelőkre" specializálódott a hely. Számos pár volt ott kibabákkal ünneplőben. 

Innen nem messze régi stílusú üzleti negyed található (Ningyocho), mely leginkább a magas épületek közé beékelődve álló régi pár szintes házakban foglal helyet. Hangulatos hely, de túl modern a környezet. 

Asakusa a Sensoji templomról (Asakusa jinja) híres. Maga a szentély a VII. századig vezeti vissza a történetét. Buddhista gyökerei vannak, de az épületek a sajátos japán keverék stílust követik leginkább. 

Népszerű hely. Metró megállótól a templomig vezető utak tele vannak üzletekkel (kaja, árucikkek, turista holmik stb.) és ennek megfelelően turistákkal is (itt a turista 90%-ban helyi japán turista). A "tele" szót pedig szó szerint kell érteni. Még a zebrához is sorban állás volt néhol. 

A templom kertben vettünk streetfoodot és később megpihentünk egy kávé mellett. 

Akihabara városrész az elektronikai üzleteiről híres. Mi ezen felül megnéztünk egy állomás épületben berendezett amolyan design üzleteket (mAAch ecute KANDA MANSEIBASHI - akármit is jelentsen ez az elnevezés), kézműves élelmiszer piacot (Chabara) és kézműves iparcikk árudát (2k540) is. Utóbbiak is a vasúti sínek alatt kerültek kialakításra. 

Itt is találtunk egy templomot (Kanda Myojin Shrine), ahol épp japán elő zene szólt. Itt is ettünk egy kis streetfoodot. 

Shibuya városrészben (Harajuku, Takeshita Dori) még jutott idő a divat majmolók és az őket ellátó üzletekre: gondolom már nem kell említeni, hogy itt is hatalmas tömeg hömpölyög az utcákon. 

Hazafelé még ettünk egy könnyebb vacsorát. 


Nincsenek megjegyzések: