2013. április 17., szerda

Pattaya - mégegyszer


Yangonból az út sima volt. A yangoni reptér igencsak új és modern (de hitelkártya nem jó és mindenért ropogós dollárt várnak).

Bangkokban - meglepő módon az SMS eső (kb 12 napra visszamenőleg 50 db) mellett  - szemerkélő igazi eső vár (ami így is marad a következő napokban). De ezek csak a kisebb meglepetések.

Csöbörből vödörbe

Thaiföldön is water festival van, ugyanúgy locsolnak és mondanom sem kell talán, hogy turista kistársaim igencsak kiveszik a részüket e szép hagyományból ("nagyobb vödör jobb"). Kár, hogy csak a végtelen locsolkodást értik belőle.

Merthogy maga a szokás a helyi új év előtti megtisztulásról szólna ...

Így viszont minden kimozdulás felér egy fürdéssel és mosással, hacsak nem autóval megyünk. Viszont futásnál nem annyira zavaró     :-)

Megjegyzem, szemfüles árusok egyszerre árulják az esőkabátot és vízálló irat-, mobil-, pénztartót illetve a hatalmas vízipisztolyokat. Viszont itt az üzletek működnek. Más kérdés, hogy jó ötlet-e a 30 fokból bőrig ázva bemenni a 18 fokra hűtött boltokba?

Így az idő nagyobb része készülődéssel, pár ügy elintézésével és pihenéssel, olvasással telik. Megnézzük egyik este a fényképeket (kb 1500-ból kellene pár jót találni).

Itteni barátom épp Japánba készül: a blogból frissítem emlékeimet és adok pár ötletet nekik.

Persze azért még belefér pár finom helyi kaja, egy masszázs :-)

Legalább így, hogy a locsolkodásnak kiszolgáltatva kell mindenfelé elindulni, könnyebb búcsút venni Thaiföldtől.

Érdekes, hogy a tehetetlenség érzése (mármint, hogy nem tudod igazán kivonni magad az egészből; pontosabban, hogy csak kivonni tudod magad szinte mindenből) nagyon szokatlan és zavaró, valahogy a komfort zónám olyan megsértése, aminek a kezelésére nem igazán van bejáratot eszközöm a szokásos mindennapokból. Ez is egy érdekes tapasztalat ;-)


Nincsenek megjegyzések: