2013. április 10., szerda

Ngapali 2.


Reggeli is a teraszon. Első kérdés 5 perc ücsörgés után: "Are you ready for breakfast?".

Ugyanaz a menü, mint az inle tavi szálláson. Menükártya helyett felsorolás. Kolbászt nem kérek. Kapok. Négy szelet pirítós mindegyike egyik szélén feketére égett. A többi OK. Itt egy éjszaka négyszerese az előzőnek :-(

Reggel kértem egy kerékpárt a szálláson. "We prepare for you". A "prepare" annyi volt, hogy kitettek egyet a recepció elé. A "for you" pedig semmit sem jelentett. Valahogy a pókháló is rajta maradt és pár mozdulat után meggyőződtem arról is, hogy az ülés sem állítható - elrozsdásodott a csavar és körbeforog. Egy helyi gyereknek is alacsony lett volna. De ez van az árban ...

Végigmentem az úton (egy út van a part mentén) délre (kb. 6 km), onnan állítólag szép a kilátás, és tényleg. Van egy - privát -sziget is ott (Pearl Island). Az út mentén pár halászfalu, köztük a tenger felé resortok, az út másik oldalán éttermek meg üzletek turistáknak.



Öröm volt felmenni a magaslatra a kerékpáron töltött idő után kinyújtott lábbal. A kilátás tényleg szép, az öbölben halászhajók, épp a jeget hordják rájuk (3 nagy zsák/egy hordár).



A parton egy csomó jegelt hal tartályokban.



Visszaindulok, tovább, mint a szállásom, a reptér felé. Megtalálom a búvár céget. Baromi drágák, alkuszom. Végül abban maradunk, hogy megyek olcsóbban, ha lesz másik arc is, majd hívják a szállásomat.

Ebédre vásárolok hazafelé. Gyümölcs, utcai kaja.

Délután olvasás, fürdés, egy dolláros forróvíz, este kaja az út mentén.


Nincsenek megjegyzések: