2013. április 9., kedd

Ngapali 1.


Reggeli után taxi visz a reptérre. Előző délután a szálláson a főnököt megkértem, hogy konfirmálja a repülésemet, mert ezt itt még kérik és komolyan is veszik.

Kis belföldi reptér, egyszerű megoldások, kedves személyzet. Persze korán ideértünk, így iszom egy igazi cappucinót és írogatom a blogot.

Egyszercsak - minden bejelentés nélkül -nyílik a kapu és kisétálunk az Asian Wings Airways (a jegy a Bagan Airways-re szól) várakozó gépéhez (ATR-72-500).

A fedélzeti ellátás az egy órás útra két piskóta és üdítő. Kb a gép félig van utasokkal.

Leszállunk. Összeszednek, visznek a szállásra. A hely egy halászfaluban van, a parton. Gyönyörű, ápolt kert, egyszerű design. A szobára várni kell, a parti teraszon olvasgatok. Kimért idősb angol hölgy jön, szabadkozik a szoba miatt. Megnyugtatom, hogy kibírom, hiszen csak dél körül van (később egyértelművé válik, hogy ő itt a főnök).

A szoba is nagyon szép, földszinti, kertre néző. Letisztult design.



A terasz egyben étterem is, így a tenger előtt ott ebédelek. Az árak dollárban, 2-3-szor a helyi megszokottak. A kaja jó.

A személyzet végtelenül kimért és udvarias, persze a szabvány mondatokon túl nem ért semmit. Valószínűleg az öreglány halálra terrorizálja őket.

Kérek egy kis forróvizet a kávémhoz (Starbucks VIA). A számlán "Hot water 1 USD". Hm ...
A szállás két kiszögellés határolta öböl mentén van, ami egyrészt hangulatos az öbölben állomásozó halászhajók miatt, másrészt a vasmacskák és kötelek figyelmet igényelnek fürdéskor. A víz meleg, tiszta, napágyak - meglepő módon - ingyenesek. Olvasás, fürdés, esti futás.



Vacsora a közeli helyi étteremben (egyedül vagyok idegen, de mindenki nagyon kedves), a kaja finom, kapok kóstolót és helyi valutában - kyat - számolnak.



Visszaérve kinézek a teraszra. Délután a halászok már készülődtek kihajózni és kíváncsi vagyok rájuk, ha egyáltalán látszik valami a sötétben.

A terasz fényein túl vak sötét. A távolban, az öblöt körülölelve úsznak a lámpafüzérekkel kivilágított halászhajók (a fénnyel csalogatják a hajó közelébe a halakat). Azok, melyek nem hajóztak ki, piros és zöld villogó fényekkel illetve néhol kék lámpával jelzik helyzetüket. Jól néz ki így az öböl.

A másik okom kinézni, hogy kíváncsi vagyok a terasz éttermi kihasználtságára. Két részben kihasznált asztal. Ez nem túl sok. Lehet, hogy az öreglánynak más marketing stratégiát kellene választani?

Nincsenek megjegyzések: