2018. március 4., vasárnap

Újra úton - Kambodzsa


Egy rövidebb kirándulás. A cél egy kis kambodzsai körút lesz. A méltán híres Angkor Wat templomegyüttes mellett a főváros és a tengerpart kerül sorra. 

Amolyan igazi hátizsákos módon: szinte semmi nincs előre megszervezve. Van egy ígért transzfer Pattayáról Siem Reap felé szombatra. És ennyi. 

Budapestről a Qatar Airways járatán indulok Dohába, onnan Pattayára. Meglepő módon egy Dreamliner (Boeing 787) repüli a Budapesti járatot, és elég meglepő módon majdnem tele is van. Sikerül a középső ülésből az utolsó üres sorban az ablak mellé kerülni - kényelmesebb, mint egy széles magyar idős arc és egy vietnami hölgy között beszorulva :-) 

Maga a gép szép, először utazom ezzel a típussal. Tényleg a szokásosnál nagyobb és digitálisan elsötétíthető ablakai vannak és tényleg észrevehetően csendesebb, mint a régebbi típusok. Azonban az úton dőlt a hideg levegő. Kis megfázás lett a vége. A ülések 3-3-3 konfigurációban vannak és az Emirates Airbus 380 gépe sokkal kényelmesebb. 

Megnéztem a Suburbicon című filmet az úton. Elég erős alkotás. 

A második szakaszon melegebb volt - vajon ki dönt arról, hogy milyen hőmérsékletre állítják be a szabályzót? 

Kb harmad töltöttség mellett három széken feküdtem, de sajnos nem tudtam jót aludni. 

Az indulás reggelén a hódmezővásárhelyi hírek az érdekesek. Az idős taxisofőr Kvarc és Kossuth párti - ami a rádió állomásokat illeti. Döbbenten és szótlanul hallgatom ami reggel 6-7 között ott elhangzik - számomra egy párhuzamos valóság, amiből kimaradtam és jó érzés, hogy a reptérre érve kiszállhatok - minden értelemben. 


Nincsenek megjegyzések: