2018. március 12., hétfő

Kampot


A kisváros Praek Tuek Chhu folyó partján, közel a tengerhez fekszik. Reggeli után motort bérelek és a környéken sorra veszem a látnivalókat.

A város felett a hegyen, kb 1000 méter magasságban van a Bokor Hill Station. A franciák idején élte első fénykorát: oda jártak fel hűsölni. Volt szálloda, ami most ismét működik, elég puccos is, őrzik is és nem nagyon örültek a mopedes turistáknak.


A közelben van egy nagy hotel casinóval, épülő lakóházakkal - minden kínai feliratokkal. Valószínűleg most készülnek a második fénykorra. A mopedesek mellett a felfelé vezető úton a SUV-k vannak még túlreprezentálva.


Van itt egy Buddhista templom együttes is.




Romos állapotban megvan még az öreg templom épülete és a franciák néhány más épülete.


Lejjebb az úton a kambodzsai király nyaralója. 


A gyönyörű kilátáson osztozni kell a nagy Buddha szoborral.


Az út mentén több helyen szép a kilátás a tengerre és a környező hasonló hegyekre. A hőmérséklet változása is érezhető és a sűrű erdő is változik a magassággal.


Egy jó félnapos kirándulásnak tökéletes program. 

Visszatérve a városba iszom egy kávét a tegnapi helyen, körbenézek egy kicsit. Felismerhető állapotban vannak gyarmati stílusú épületek. Egyébként semmi különös. 


Késő délután érek a szállásra, jól esik egy kis pihenés a medencében. 

Este lustaságból ismét a szálláson vacsorázom valami helyi ételt marhából (finom, olyasmi minta a pörköltből kimaradna a piros paprika).

Nincsenek megjegyzések: