2012. április 18., szerda

Ami kimaradt ...


Ho Chi Minh varos repteren nagy Burger King logo fogad. Ide mar betort ... A varosban volt egyebkent a mar emlitett KFC mellett Pizza Hut is van.

Vietnamrol altalaban el kell mondani, h az emberek - nehany kiveteltol eltekintve: 4*-os szalloda es nehany ertetlen agresszivabb arus - nagyon kedvesek es segitokeszek. Szep szokasuk, h az etelt megosztjak (az emlitett hanoi szallodas eseten kivul mashol is kinalgattak, pl. a vonaton az utastarsak).

Az is igaz, h a vilag ujdonsagai sem kerulik el oket: rengeteg az iP* eszkoz. A mobil oket is feljogositja barhol es barmikor az ektelen uvoltozesre (pl: halokocsiban) es az sem ismeretlen, h vki legalabb ket mobil keszuleket szorongasson, de egy szinte mindenkinek jut.

Ismet meggyozodtem, h azsia nem koszos, csak maskeppen tiszta. Ezt is meg lehet szokni.

A Qatar Airwayshez (Bp-Doha-Bangkok) kapcsolodoan is megemlitenek par dolgot. A fedelzet es a szolgaltatasaik kivaloak. Van boven hely, kenyelmesek az ulesek es az udvarias kiszolgalas mellett az etel-ital minosege es valaszteka is szinvonalas. A Boeing 777-esen es az Airbus 320-on is a szemelyenkenti kepernyo es szorakozatoto "centrum" az ules karfajaba epitett USB csatlakozoval egeszul ki. Az egyetlen kellemetlenseg Doha reptere - allitolag iden nyitjak meg az uj terminalt.

Befejezesul ajanlanek egy masik, igen reszletes es igenyes blogot egy tavoli, de nagyon szep orszagrol (a címe kicsit megteveszeto - nekem is kellett kis ido, amig megertettem a humorat, ha egyaltalan ...): http://zatonyrafutunk.blogspot.com/

1 megjegyzés:

div írta...

Ha egyáltalán.. :D