2008. április 18., péntek

Fiji 1

Fiji 333 sziget, kb 100-110 lakott ezek kozul, bar a lakossag nagy resze a ket legnagyobb szigeten osszpontosul.

Nadi var
os(ka) Ez az egyik nemzetkozi repter. Itt foglaltam szallast az elso par napra, de sem a szallas, sem az idojaras nem tul jo - ugyan meleg van, de sokat esik az eso - a tenger sem tul csabito, a varos messze es semmi erdekes.





Az egyetlen szemrevalo epulet egy hindu templom. Fijin a lakosok egy hanyada a kb. 3500 eve itt elo oceaniai oslakos, egy masik nagy hanyada az angolokkal ide keveredett indiai. A tobbi vegyes. Egyebkent a varos az angol minta szerint nez ki, kenyai szinvonalon. Van 'sales push' is, erdekes, hogy itt is az indiaiak a legaktivabbak ("Honnan ...?", kezfogas, stb. - marad a hatarozott haladas es az udvariatlansag).







Ime neheny helyi arc ...











Ellenben sok szepet mondanak a szigetekrol. Lehet a fo szigeten is par napos korutat tenni, de nincs kedvem minden nap ki-becsomagolni, csoporttal szenvedni. Az utak rosszak, az autoberles igen draga. Megkotok egy nevenincs utazasi irodaban egy uzletet 5 napra Mana szigetere. Transfer, szallas, 3 etkezes ... Igeretes. Meg korulnezek a varosban, mivel megint esik, felteszem a blogra a maradek uj-zelandi anyagot. Masnap reggel jon a sziget.

Egyebkent a fovaros Suva, Naditol kb. 2-3 ora autokazasra. Ez kimarad.

Nincsenek megjegyzések: