2008. április 4., péntek

Deli korut 6

A reggeli telefonos erdeklodeskor egy oras varakozast javasoltak, mondvan, hogy majd akkor kiderul, hogy repulheto-e az utvonal.

Persze kiderult - bar kozben en onallositottam magam es kiautoztam a nekem egyebkent is utba eso repterre, ami nemi kavardast okozott (de errol majd a "Turista, mondd ..." rovatban irnek) -, szoval kiderult az eg es az is, hogy repulunk - a pilota es tovabbi 4 turista.

Repules

A pilota melle kerultem, mivel a tobbiek parban akartak ulni. Meglepo modon visszafele sem vagyott senki erre a helyre, pedig szerintem nagyon jo, mivel elore is kilatsz. Bepasziroztuk magunkat a Cessnaba (pilota+6 utas a kapacitasa).

Odafele a havas csucsok felett, visszafele az alacsonyabb hegyvonulatok felett haladtunk. Kb. 3000 meterig emelkedtunk.

A tengert elerve Milford Sound torkolataban repultunk a leszallohelyig. Innen egy rovid seta a kikoto, ahonnan egy kb. 1 oras hajo ut kovetkezett. Majd egy kave utan jott a visszaut.

Milford Sound

Maga a hely a levegobol es a hajorol is nagyon szep. Valoszinuleg par napot el lehetne itt tolteni, ha az ember raszanja az idot.

A sziklamagaslatokrol szamos vizeses taplalja a vizfolyamot. A vizben fokak tanyaznak (egy epp a sziklan napozik).











Bar az ido gyonyoru, ahogy a hajora arnyek vetodik, igen hideg erzet fog el mindenkit, a szel is igen eros.









A hajon, hasonloan a repulohoz (ott a pilota), idonkent meselnek a latvanyossagokrol. Minden csucsnak, vizesesnek, obolnek, volgynek, stb. sajat neve van.

A hajo az ocaeanig kuzdi el magat, visszafordul. Kozben a nap is mozog, a hajo is a masik oladalon halad, igy a latvany is valtozik.

Egy kave belefer meg a parton, aztan repulunk vissza.

Lake Tekapo

Leszallas utan indulok tovabb. Kenyelmesen, meg-megallva haladok. Kora este erkezem, az informacio meg nyitva. Olcso szallashelyek tele - keresek valamit Formula-1 adassal. Hazi szallas. A haz feletti osvenyen egy esti futas jo atmozgatas a "Hot Springs" elott.

Harom medenceben forro forrasviz (38, 39, 40 °C-ak), gozfurdo, szauna. Nagyon jol esik. (A foto masnap delelott keszult.)

Nincsenek megjegyzések: