2008. április 12., szombat

Deli korut 9

Reefton

1000 lakosu varos(ka), 1888-ban itt indult utjara a deli felteke elso nyilvanos elektromos szolgaltatasa (beleertve a kozvilagitast is). A varos a XIX. szazadi fejlodeset az aranylaznak koszonhette.

A reggeli ebredes utan, a turista informacional tajekozodtam a kornyekbeli turistautakrol, aztan a szallason (BackPackers) erre a napra hozzam csapodott nemet arccal elindultunk egy setara, delutanra pedig a kozeli (40 km) forrasvizbol taplalt termalfurdot celoztuk meg.



Lake Daniells Walk (fel utig)

Az elso osveny, amit kineztunk olyan sartengerrel inditott, hogy feladtuk. A kovetkezo helyen tettunk egy 2+ oras kirandulast, aztan irany a furdo. Mint lathato meg a vadon elo madarak is igen baratsagosak, plane egy kis kajaert ...

Maruia Springs

A furdo 3 reszbol allt (nyitott medencek 3 kulonbozo homersekletu vizzel, furdo pavilon - ferfi/noi, privat kabinok), a bejaratnal kavezo. Bar a nyitott medenceben ucsorogve a csipeseket okozo allatkak probalkoztak, nemes kuzdelemben elharitottuk a tamadasukat.

Mindenesetre tobb nap turazas utan jol esett a pihenes. Maga a forrasviz a harkanyihoz hasonlitott - igen budos kenes illata volt -, de itt meg valami fekete izek is uszkaltak benne.

Uj-Zeland nem egy meleg orszag. Bar a tenger nem engedi nagyon lehulni a levegot, igy osszel a reggelek mar huvosek es az arnyekban napkozben sincs tul meleg.

Ezzel veget is ert a deli szigeten tett korutam. Visszatertem estere Nelsonba, es masnap elindultam Fiji szigeteire.

Nincsenek megjegyzések: