2008. április 4., péntek

Deli korut 2

A hazineni tanacsait (is) kovetve raktam ossze a napi programot.

Elisabeth Point Track

2-3 oras tengerparti-erdei seta. Gyonyoru napos idoben indultam el. A tenger zugasa adta az alafestest. A hegyek mogul epp elobujt a nap. Szoval minden nagyon szep volt. Az ut (masik) vegehez kozeledve a suru novenyzeten keresztul alig lathatoan felhok gyulekeztek, szemerkelni kezdett az eso.

Szerencsemre nalam volt az esokabat, befert ala a hatizsak. A cipo a labamon vizallo. Az ut vegen, ahol vissza kellett fordulni - novenyzet hijan erezheto volt, hogy az eso komolyan gondolja. Indulas vissza - mas kiut nincs. Az erdoben nem tudni, hogy az eso heves vagy a fakrol hullik ala, amit a levelek felfogtak, de a hangokbol itelve egy ideig eros zapor volt.

Az esokabat vonalatol lefele a farmer olyan volt, mintha a mosogepbol centrifugalas nelkul vettem volna ki es fel. A "legszebb" pillanat, amikor az alsonadrag felszivja a farmernek foloslegese valt vizet ...

Az ut visszakanyarodik a tengerpartra, ahol ujra gyonyoru napsutes fogad. Szerencsemre az autoban van mindenem, igy gyors ruhacsere utan mar jobban erzem magam.

Mindig foglalkoztatott, hogy miert hivnak bizonyos erdoket "esoerdo"-nek. Talan ez egy magyarazat.

Jade termekek

Uj-Zelandon sok jadet banyasznak. Greymouth varosban az egyik uzletben kis kiallitas mutatja be e ko itteni tortenetet. No meg vasarolni is lehet ...

Shantytown

Ausztralia utan az aranylaz Uj-Zelandot is elerte. Ezekre az idokre emlekezve alakitottak ki e skanzen varoskat.

Egy-ket orara erdekes latnivalo, a belepo csak nehany dollar.




Ross Old Goldmine Track

30-40 kilometert haladva jutunk el ehhez az erdei setauthoz, mely szinten aranyasok probalkozasainak nyomait koveti.

A kepen lathato szerkezet vezetek volt, a banyahoz kapcsolodott. Eloszor azt hittem, hogy ezen kell atkelni, de aztan latszott egy hid is mellette ...

Ime a harangtorony, melynek a legfontosabb funkcioja az volt, hogy az akkortajt gyakori tuzek eseten ezzel riasztottak a kornyekbelieket.

A szallas kereses most egy "BackPackers"-be vitt. Egy otode az elozo napinak, igaz itt 4 fo osztozik egy szoban, de egy ejszakara ez tokeletes megoldas. A portan magyar holgy (5 eve itt dolgozik legalisan).


Nincsenek megjegyzések: