2008. április 4., péntek

Deli korut 1

Westport - Lighthouse (Vilagito torony)

A Nelsonbol vezeto ut Westport varosnal eri el a (Deli) sziget nyugati partjat. Tobb oras vezetes utan itt neztem korul eloszor. A vilagito toronyhoz vezeto seta jo kezdetnek bizonyult e taj megismeresehez.

















Fur Seal Colony (Foka kolonia)

A kovetkezo megallo a foka kolonia. Egy par sziklabol allo szigetcsoport lathato a magaslatrol, ahova osveny vezet a parkolotol. Itt tenyleg szamos foka el. A meleg napos idoben le-fel masztak a sziklakon. Sajnos a turistakkal mit sem torodve a sziklak es a fokak szine igen hasonlo, a tavolsag is eleg nagy volt, igy a fotokon alig lathatoak. De ott voltak.





Truman walk (Truman osveny)

Az ut menten szamos hosszabb-rovidebb osveny, setaut, track, stb. talalhato es idonkent felfrissulesnek sem rossz egy kis seta ket vezetes kozott.













Pancake Rocks (Palacsinta kovek)

E kepzodmenyek szerepeltek az utitervemben is. A kozetretegek a rakott palacsintahoz (palacsinta tortahoz) hasonloan alakultak. De honnan ismerik a palacsintat az itt elok?



A nap szallas keresessel ert veget. Egy "Bed&Breakfast" (maganhaznal szoba reggelivel) lett a megoldas. Elonye, hogy talalkozol helyiekkel, mig hatranya, hogy relative draga.

Nincsenek megjegyzések: