2008. március 11., kedd

Hong Kong 2

Hongkongi naplemente is szep, az eloterben a Star Ferry egyik hajoja.
Aztan jon az ej ...





Este 8 ora. A Hong Kong szigettel szemkozti oldalon sokasodnak a turistak. Kezdodik a "sound & light show". Hangszorokon keresztul szol a zene es - meghatarozott napokon mas-mas nyelven - a kommentar. Ha epp nem olyan helyen vagy, ahol hallhato, akkor batran eloveheted az FM radiot es meghirdetett frekvencian ott is jon a hang. A sziget epuleteit extra (egyebkent is gazdagon kivilagitottak) fenyek veszik korul illetve azokon hagyomanyos es lezer fenynyalabok jelennek meg a zenehez hangoltan. Ez az esti musor kb. fel oraban ...




A Viktoria csucs (The Peak)

Bar feljutni sokfelekeppen lehet, megis itt a Peak Tram (1888-tol) a slager. Annyira, hogy vasarnap igen hosszu sorbanallast is megert - masoknak. En kedden reggel 6-od magammal kenyelmesen feljutottam a kozel 400 meteres magassagba. Ket kocsi, drotkotellel osszekotve jarja az utjat. A felso allomas kornyeke - termeszetesen kisse kommercializalt (itt lattam eloszor nagyban turista-mindenfele arusitast Hong Kongban), de igy reggel, turistak nelkuk meg OK. A kornyekbeli osvenyeken futo-setalo helyiek. A madarak, repulok hangja es a varos felszurodo zaja erdekes egyveleget alkot. A levego friss es tiszta - ami lentebb nem igaz. A varosban sokan orr-szaj maszkot viselnek az utcakon. Itt erre nuncs szukseg.





Persze a fo ok, amiert ide erdemes feljonni, az a kilatas. Sajnos a para tovabbra is jelen van, de ettol fuggetlenul, tenyleg lenyugozo a latvany.

Nincsenek megjegyzések: