2019. március 16., szombat

Ha Long Bay (öböl)


Ismét kibabrált az időjárás velem. Hét éve sem volt valami gyönyörű idő és most is misztikus ködre érkeztünk, ami estig velünk maradt.

A hajó-szálloda elindult a kikötőből. Ebéd.




A hajónk

Osztriga (gyöngy) farm

Az első megállónk egy gyöngykagyló farmra vezetett. Kagylók. Némi implantátum. Aztán, ha ezt a műveletet a kagyló túléli (50%), akkor pár év múlva vagy lesz benne gyöngy vagy nem. Kinyitják, megnézik. A kagylónak ezzel vége.

Ha van gyöngy, akkor az pedig megindul világhódító (és pénztárca fosztogató) útjára (mondjuk nem velem).


A víz alatt a kosarakban vannak a kis biogyárak


Műtéti előkészítés


A műtét


A hajó mögött a farm bójái

A 23 fok az enyhe szélben még túlélhető, de úszni nem volt kedvem. Néztem az ismerős sziklákat és írtam az elmaradt blog posztokat. Pihenés, kellemes hajókázás szép környezetben.

Ha már eddig is írtam a változásokról, itt is meg kell említeni a kikötőben folyó számos építkezést és a már nagyon kiépült infrastruktúrát. Tényleg nagy itt a pörgés.

Most már csak azt lehet remélni, hogy az idegenvezetőnk téved: második napunkra esőt (is) jósolt az eddig sem kedves időjárásunkhoz.

Az esőt megúsztuk, de a misztikus köd maradt.


Hang Sung Sot barlang

A barlang a legnagyobb az öbölben (van még jó pár, egy részük látogatható). A korábbi utamon tapasztalt erősen színezett fényeket lecserélték szolidabbra (természetesebb fényekre) és így a barlang természetes színei is jobban kijönnek.





A valaha víz formázta mennyezet és cseppkövek


Vissza a kikötőbe

A hajón még volt egy tavaszi tekercs készítő bemutató, majd lassan visszaértünk a kikötőbe egy korai ebéd mellett. Aztán busz Hanoiba. Valamilyen szervezési oknál fogva a luxus buszba kerültünk, ami egyébként jóval drágább lett volna: előnye, hogy karosszékekben pöffeszkedhettük végig a - kötelező bolt látogatással együtt - négy órás utat. Az autópálya (szerűség) nem sokat segített.




Az öböl hangulata nappal vagy a nélkül bőven megéri a fáradozást.

Nincsenek megjegyzések: