2019. március 17., vasárnap

Ami (majdnem) kimaradt


Egy kis szakma 1

Eredeti tanul(gatot)t szakmám erősáramú villamosmérnők. Saigon egyik utcájában fogadott a lenti látvány: egy szépen alakuló kisfeszültségű kapcsolószekrény. 


Egy kis szakma 2

A vezetékes telefóniában eltöltött sok év is megtette a maga hatását. Da Lat egyik útján lettem figyelmes a szemét mellett gubbasztó arcra. Előtte elfektetve egy szép kábel kifejtés doboza (a tövében látszanak a kábelek). A szöszmötölésből ítélve épp hibát keresett, javított, gyártott (?).


Egy kis nosztalgia

Az egyik kávézásunk alkalmával a szomszéd asztal látványára lettem figyelmes. Semmi különös, de mégis. 

Itt még lehet dohányozni a vendéglátó helyeken (sok helyről ki van tiltva a cigaretta, de nem törvényileg). Szóval a szomszéd asztalon az alábbi látvány fogadott. Mint a régi szép időkben egy másnapos reggelen valahol Budapesten ;-)



Béke ...



A lámpa talapzatán felirat: "Light for Peace" (Fény a békéért; gondolom a vietnami szöveg is ez). Sajátos művészeti alkotás Hueből. Vajon lehet vele békés fényt (le)lőni?

Valami lemaradt

A Sun World parkjában (Ba Na Hill) mi is lehetne jobb találkozó hely, mint egy földgömb. De erről hiányzik valami ... Ötlet?

.
.
.
.
.
.
Igen, ott Ausztráliától ... Nem, nem Tasmániára gondolok, bár az is kérdéses.
.
.
.
.
.
... keletre; a szokásos: Új Zéland hiányzik.

Névre szóló

Ha az ember Heineken Múzeumba megy, biztos kap sört. Helyben csapolva. Finom.

De más meglepetés is jöhet:


Egg Coffee

Tojásos kávé. Olvastam róla, aztán megláttam, megkóstoltam. Gyakorlatilag Cappuccino tejhab helyett tojássárgájából felvert habbal. Érdekes íz, különösen, hogy a kávé vietnami ízvilágú volt benne.


Halak a lépcsőn

Hogy lehet rávenni a halakat egy kis lépcsőzésre?


Sok helyen vannak kisebb-nagyobb tavak halakkal (ez épp Hue Citadella). A tavakba itt-ott lépcsőkön le lehet sétálni. Általában becsület kassza alapon van haleledel.

A lépcsős részre szórt haleledel (apró barna izék a vízen) épp egy jó megoldás.

Telekom

A hajón az öbölben volt WiFi. Természetesen mobilnet. Volt, ha volt térerő.

Reggel összefutottam a routerrel is.


Vietnamban a Deutsche Telekom nem szolgáltató. De valahogy azért jelen van :-)

Zavar a designban

A fotón a Royal City egyik kávézója, felülnézetből. Majd aa következőn a bal oldali asztal, kinagyítva.


A vendéglátásban bizonyára sok jó és rossz megoldás van arra, hogy az asztalokat azonosítsák (számozzák vagy akármi) és ezt a személyzet számára követhetővé is tegyék. Itt valószínűleg a hely szellemiségével legkevésbé összeillőt választották. 


Persze az is lehet, hogy öregszem és csak általam meg nem értett művészi kreativitással van dolgom. Kihagyni még ennek az egyébként rám nézve szomorú lehetőségnek a felismerése mellett sem tudtam :-)

Hangulat

Utolsó esti sétánk egy mellékterméke. Ami (majdnem) kimaradt.


Hanoi by night

Nincsenek megjegyzések: