2017. március 21., kedd

Abel Tasman Nemzeti Park


A mai nap programja egy 12 km-es (ami kis kitérőkkrel 15 km lett) trekk volt az Abel Tasman Nemzeti Parkban. 

A reggel egy fél órás buszozással kezdődött a szállásunkról, majd egy egy órás hajóút következett a tengerpart menti öblök mentén. A reggeli felhők eltakarták még a napot és a szél is elég hűvös volt. 

Délutánra szép napos idő lett. A Medlands Bay öbölben szálltunk ki, megnéztük a közeli Bark Bay-t, majd a túra hol a parton, hol a környező erdőkben vezetett egészen az Anchorage Bay-ig. Innen délután hajóval tértünk vissza a kikötőbe, majd busszal a szállásunknál várakozó autónkhoz. 

Talán jobb lett volna az egyébként ingyenes busz transzfer helyett a saját autóval eljönni a hajóig (az ajánlatos foglaláskor a szálláson javasolták a buszt a parkoló telítettségére hivatkozva. Elfértünk volna...).  Annyi előnye volt a busznak, hogy a sofőrünk odafelé mesélt pár érdekességet a környékről. 

A nap zárása egy - chowder vacsorával együtt - három órásra nyúlt autózás volt Picton felé. Az esti meglepetés a temető melletti, stílszerűen "Tombstone" (Sírkő) nevű backpackers jacuzzija volt (forró vízzel). Itt mesélt a kompot kísérő delfinekről egy motoros arc. 

Nincsenek megjegyzések: