2010. április 11., vasárnap

Renda(i)ji es Shidoma

Nem egeszen. Bar akartunk videket latni, sokat - tudatosan - nem tettunk erte. Azonban nemi figyelmetlenseg es lustasag megoldotta ezt a problemat is.

A szallasfoglalas kicsit lassan tortent, nem talaltunk tul sok lehetoseget, amit pedig lefoglaltunk (Ryokan - Onsen: Vendegfogado furdovel) kisse nagyvonaluan cimeztek Yokohamaba - mi meg nem ellenoriztuk terkepen. Igy esett meg, hogy Yokohamatol 2 ora vonatozassal erkeztunk meg Rendaji-be.


A szallas jo volt, kulonosen a furdoje. Renda(i)ji-ben semmi erdekes, de par kilometerre, Shimoda az a telepules, ahol az amerikaiakkal alairta az addig zart Japan az elso diplomaciai megallapodast. Ennek emlekeivel ismerkedtunk a hideg szeles, esos idoben.


Itt ettunk shabu-shabu fugut is, de errol majd az eteles posztban ...


A ket estet a furdoben (Onsen tobb medencevel, kivul es bent is, gozkabinnal - ami egy doboz, amibe epp befersz) mulattuk. Aztan reggel irany Yokohama.


Vegulis erdekes volt latni Japan e turistaktol nem tulterhelt reszet, plane hogy azota - latva Yokohamat, mar tudom, hogy az sem toltott volna ki ket napot.


Kulon emlitenem, hogy Renda(i)ji-ben az emberek es az iskolaba/-bol jovo-meno diakok az utcan - ha nekunk kicsit zavartan is -, de koszontek. Ez, mondjuk Tokioban elo sem fordul.


Meg egy erdekes aprosag ... A szallason talalkoztunk egy nemet csaladdal, a hazaspar valamikor Japanban elt az akkor kis gyerekekkel, akik ma a felnott kor hatara koruliek. Elbeszelgettunk.

Nincsenek megjegyzések: