2010. április 11., vasárnap

Hakone

Mar ejszaka is gyanus monoton kopogas hallatszott, amikor egyszer-egyszer felriadtam egy pillanatra. De reggel mar nem lehetett tovabb halogatni a raeszmelest. Esik, megpedig kemenyen.

Eddig is elofordult eso, no meg hideg is, de most vulkani kraterben haromezer eve kialakult to partjan vagyunk. Gyonyoru panorama, a hatterben a Fuji hosipkas latvanyaval - legalabbis utikonyvunk szerint, mivel mi ebbol semmit sem latunk, csak kod, para, felhok es esocseppek.


Hajo, kabin drotkotelen, siklo, kirandulo utvonalak, stb. Delig elvagyunk a szallason, aztan az eso ellenere elindulunk. Kerunk a haziaktol ket esernyot (az egyik hazafele majd szetesik, de ezt meg nem tudjuk).


A hajon megtortenik azbelso talalkozas hazank fiaival, mindjart egy jo par fos csoportot hallunk beszelgetni. Olyan magyarosak, de semmi kulonos. Nem rontjuk el az utjukat.


Bar a Fuji a kod/para homalyaba vesz, latunk egy kis vulkani utotevekenyseget (forro vizu forras, kenes gozok, gazok, stb.). A feltoro forro forrasvizben tojast foznek, melynek heja kozben megfeketedik valamely vegyulettol. Ize mit sem romlik. Mivel ma van Husvet hetfo, igy ez elmegy 'himes' tojasnak is.


Valahogy nem akarodzik sokat menni es nezelodni. A szallasunk a toparti varoskara meredo hegyoldalban van, kicsit francias beutesu Pension Charlotte. Ennek megfeleloen europai agyakon alszunk, nincs tatami sem, de van papucs ...


A kertben kis 'onsen', japan kerti furdo. Eloter, ulos zuhanyzo hely, mogotte a nyitott forro forrasvizu kis medence, ket ember epp elfer benne. Itt pihenjuk ki a nap faradalmait.


Masnap nagyobb szerenevel jarunk az idojaras tekinteteben. Sut a nap, kicsit ugyan huvos a szel, de meg mindig jobb, mint az eso. Hatizsakokkal indulunk el, ujra hajo, drotkotelpalya, busz. Gotombara tartunk, onNan is latszik a Fuji es az van hozza a legkozelebb. Persze minden mas igy napfenyben ... Azonban a kis felhok es a para tovabbra is takarja hosipkas Fuji baratunkat.


A buszegallomasa a Gotomba Premium Outlets (es tenyleg az, amire az olvaso gondol ...). A Fuji is ki-kilatszik a gyorsan elvonulo felhok kozul, bar foton elkapni nem nagyon lehet. Kisebb polocserevel (regi kidob, uj jon velem) kihasznalom a kornyezet adta lehetosegeket. Indulunk tovabb Yokohamaba. Tenyleg oda?

Nincsenek megjegyzések: