2008. május 20., kedd

USA 9

Chicago

Az utcara epult vasut (metro) igazan "latvanyos" es hangos is a varos uzleti negyedeben. Egyebkent eleg lassu is (bar idonkent Fast Trains felirattal azonositjak - biztos regen igaz volt ...).

A varos a Michigan to partjara epult, igy igencsak szeles (igy is hivjak: windy city) es egyelore eleg hideg is (55 °F, atvaltast az olvasora bizom).




A to partjarol szep ralatas nyilik a varosra, benne a Sears Tower-rel, a nyugati felteke legmagasabb epuletevel. (Egyebkent is csak a Petronas Towers, Kuala Lumpur, Malajzia illetve a Taipei 101, Tajvan epuletek magasabbak nala).










A "regi" varosresz a volt viztorony korul varja a turistakat es par regebbi epulet kore epult bevasarlo negyedkent lehet legjobban leirni.
















La Fayette

Egy kis kitero Chicagobol egy regen latott baratom kedveert.

AMTRAK - Az USA vasutja. Jegyet Interneten veszem - PDA-n keresztul, hitelkartyaval. A vonat kenyelmes, kulturalt es bar kesve indul, idoben erkezik.

Lafayette - semmi kulonos, nyugodt kisvaros, Perdue Egyetemmel. Amerikai filmek egyetemi kepeit idezo kornyezet.


Chicago

Adler Planetarium

Bar a csillagokrol szolo planetariumi eloadas sem voot rossz, igazabol a Gemini, Apollo programokrol es Jim Lowellrol szolo kiallitas miatt latogattam el ide. A planetarium a toba nyulo felszigeten all, szep ralatassal a belvarosra.







Sears Tower

A lift 60 masodperc alatt visz fel a 103-ik emeletre. Innen gyorsan meg lehet erteni, hogy mi hol van a varosban.









Buckigham Fountain

Szep szokokut, szurkulet utan orankent husz perces musorral.

Talalkoztam meg nehany regi ismerossel is nehany sor erejeig. Ok mar regota itt elnek.







A varosban szamos park, kozteri szobor es galeria talalhato, amik erdekesse teszik a boklaszast. Maffiozokkal nem talalkotam - legallabbis nem volt nyilvanvalo ...


Blue Man Group

Eloadas. A hirdeteseken kek(re festett) emberek. Mar Las Vegasban is lattam a hirdetesuket, itt ismet. Nagy kerdes volt, hogy ez valojaban egy jo marketing vagy egy erdekes eloadas. A valaszhoz meg kell nezni. Megneztem. Erdekes, bizonyos mertekig interaktiv, idonkent spontan musor, nehany provokativ gondolattal, kb. 500 nezo, kozel telthaz, majd' ket ora.

Az interneten: blueman.com

Ezzel veget is ert a chicagoi kiterom. A visszaut San Diegoba vezet, majd onnan Los Angelesbe.

Nincsenek megjegyzések: