2008. május 20., kedd

USA 12

Eljott az ideje egy kis setanak a Hollywood bulvardon. (Egyebkent a felirat a domboldalon nem is nagyon latszik innen, a kep egy kilatobol keszult. A felirathoz feljutni nem is nagyon lehet ...









Tenyleg kicsinek, mert az a hely, ami erdekes, a csillagokkal, stb. nem egy hosszu resze az egyebkent tobb merfoldes utcanak.
















Na es egy kis ajandekbolti latvany ...














Body Worlds (Test vilagok) kiallitas

Valodi emberi testek vannak - kipreparalva - kiallitva. Kb. 200 testbol all ossze egy atfogo kep az emberi szervezet belso vilagarol. Amerikaban bizottsag vizsgalta a etikai fenntartasokat, de vegul a kiallitas mellett dontottek.

Web: www.bodyworlds.com

Getty Center

Ingyenes allando muveszeti gyujtemeny. Festmenyek, szobrok, butorok, tapetak es fenykepek. Idoszaki epiteszeti kiallitas. Ket helyszinen (Center es Villa), szamos epuletben.








En a Getty Centerben voltam, melynek epuletegyuttese maga is erdekes es szep kilatas nyilik a kornyekre.











Warner Bros Studio tour (studio latogatas)

A tura kb. ket oras. A Warnerhez tartozo studiokon vezet keresztul. A komplexumban szamos film (Batman, Harry Poter) es televizios produkcio (Veszhelyzet) keszul(t).

A turan inkabb a kulso helyszinek kerultek bemutatasra (kulonbozo stilusu utcak, dzsungel, to-tenger). Szamos helyen nem lehetett fotozni. Erdekes kirandulas - az egyszer erdemes megnezni kategoriabol.



Es egy kis helyi latvanyossag a "Veszhelyzet" kedevloinek: a korhaz kulso helyszine (a belsot nem lehet fotozni es latogatni sem).












Es nehany ugynok a Matrix kedveloinek ...













Latvany

Az utolso delutan meg az egyik bararom megmutatta a varos latkepet egy helyi magaslatrol. Jo befejezese volt ez a Los Angeles-i latogatasomnak.

Nincsenek megjegyzések: