2008. május 21., szerda

Emberek 4

"Bed&Breakfast" - Tekapo, New Zeland

Turista informacioban kapom a cimet, van TV F1-gyel, ar meg elviselheto. 60 ev koruli ur fogad, kezein latszik a fizikai munka nyoma. Szep kis szoba, furdoszobaval. A masik kettobe nemet vendegeket var estere (egyebkent ok nem erkeztek meg). A F1 este 11-kor kezdodik.

Bepakolok, rendezkedek. Elmegyek futni. Furdok. Egy holgy jelenik meg. Tekintete reveteg. Kora tag hatarok kozott becsulheto - a lanya vagy a neje? Udvozlom. Reakcio elhanyagolhato.

Este olvasgatok meg a F1 elott. Kerek egy teat. A holgy megjelenik, maszkal, keresgel, majd eltunik. Az oreg valami sportot nez, kicsit beszelgetunk, majd o is maszkal. Kezeben borosuveg, bontva - talan a fuggony mogul kerult elo? Valahova elteszi. Magara hagyom.

11 korul visszamegyek a nappaliba a F1-re. A holgy ott ul, oldalt. Kezeben borospohar - tekintete revetegebb, mint korabban. Mosolyog. Iszik. Megy. Alkoholista.

Masnap reggeli utan indulok tovabb. Fizetek az oregnek. Mar kint vagyok, amikor noi hang szolal meg jol erthetoen: Did he pay? (Fizetett?)

Masik Erik - Mana Island, Fiji

Varok Nadiban a hajora, indulok Manara. Tobben vagyunk. Egy srac (holland) erdeklodik , hogy melyik helyre van foglalasom. Beszelgetunk az uton. Mint kiderul, 1 nap kulonbseggel repulunk Los Angelebe. Terveinkben van San Fransisco, autoberles. Nem messze van a szallasunk Manan. Nehanyszor meg beszelunk par szot, de nem allapodunk meg semmiben - pedig gazdasagosabb lenne, azonban nem tul szimpatiikus a gyerek. Felejtem.

A Yosemite-ben setalva egyszer csak Erik jon szembe. Hat ennek nem volt tul sok eselye. Par szot beszelunk, aztan mindenki megy az utjara.

Harom nap mulva Alcatrazon megyek fel a bortonbe. Jon szembe Eric. Hat ennek megkisebb az eselye. Szerinte jo az Audio Tour (egyeni fejhallgatos idegenvezetes). Tenyleg jo.

Amerikai 'kisdobos' - San Francisco, USA

A parti setanyon jatszott a dobokon. Az emberek jottek-mentek, a srac dobolt - kiveve, ha valaki fotozta: akkor felvette a mostanaban amerikaban divatos foto poziciot, torzult, lehetoleg idetlen tekintet, kezek termeszetellenesen felfele emelve, ujak kifeszitve mas-mas iranyba mutatnak. Ertelme kevesebb, mint a "smile please - cheese" (mosoly) tipusu, regebben divatos kiserleteknek. De ma ez a divat.




Azonban nekem, nemi turelem aran, sikerult termeszetes allapotaban is fotozni. Szerintem ez jobb.,











Tolteni pedig kell - Starbucks, San Diego, USA

Toltogetunk. Pl. idot. De toltok en mobil-t, aksit a fenykepezogephez, PDA-t.

Varok a kavemra. Mogottem ul egy asztalnal az arc. Beszel. Talan hozzam. Kezeben valami drot, dugo, keszul bedugni a konnektorba. Annyit veszek ki a szovegebol, hogy naponta ketszer KELL tolteni. Kozben emeli a bal labat, koszos nadragja alol valami szurke ketyere tunik elo, boka felett erosen rogzitve. A vezetek masik veget ehhez csatlakoztatja.

Vernyomasmero nem itt szokott lenni, az inzulint sem ide adja be az adagolo. Bar nem kerdeztem meg, az en legjobb otletem valamilyen 'hazi orizeti' eszkoz. Mindenki eldontheti, hogy mire gondol ...

Nincsenek megjegyzések: