2008. február 19., kedd

Yogyakarta 2

Borobudur

Az UNESCO vilagorokseg resze (sorszam: 592, persze ezt nem en tartom ilyen pontosan nyilvan, hanem rajta van a belepojegyen). Egy osi buddhista templom. A legnagyobb. Idegenvezetot berelhetunk plusz koltsegert. Osszeallunk, kifizetjuk. Bar nem vagyok oda az idegenvezetokert, de ez az urge nagyon jo, humora is van. Elvezzuk. A hely es a kornyezet gyonyoru.

8-kor reggeli (resze a csomagnak). Aztan tovabb indulunk, megallunk egy kicsi templomnal, nagy ezustmuves boltnal (ez itt marketing, nem sok sikerrel).

Prambanan

Hindu templom komplexum (642). Megserult par eve egy foldrengesben, igy csak korbejarhato. Hihetetlen meretei vannak. Korbejarom. Egyik utitarsam, egy kanadai-amerikai (lathatoan indiai szarmazasu) csatlakozik hozzam. Jol elbeszelgetunk nezelodes kozben.

Ami kimarad

A masik ok, amiert eljottem Yogyakartaba, a Merapi vulkan. Bar vannak hirdetett turak, azonban nincs minimalis jelentkezo (ez penzzel elvileg kezelheto lenne) es ami sulyosabb, hogy az idojaras (esti-ejszakai eso, alacsony felhok) sem kedvezo. Igy errol fajo szivvel lemondok.

El kellene jutni Jakartaba. A buszrol mar lettem, de innen van vonat is. Tiz ora, a repulo aranak a feleert. Inkabb repulok. Probalok neten venni jegyet, de tul sok a legitarsasag es lassu a net. Marad a repteri modszer.

1 megjegyzés:

Panky írta...

Leslie, tudnal valamit irni az emberektol? Kit erdekeset talalkoztal, hogy elnek, par erdekes ember-foto ... koszi.