2008. február 13., szerda

Egy kis technikai hatter

Technika

Mar emlitettem, hogy Amedben nagyon lassu dial-up net volt csak. Igy nem maradt mas valasztas, mint (a) hagyni a blogozast, (b) a PDA-n irni es valahogy atlokni a helyere. Ehhez persze kabel/software kell, ami nincs; avagy WiFi es mehet az e-mail. Ubudban fel dollarert ez is megoldodott ebben a kis kavezoban. Bar kar ezt kavezonak hivni, minden finom itt, csak jo kavet nem tudnak kesziteni (meg a Starbucks minoseget sem erik el, nemhogy azt a magaslatot, amit Marika tudott).

Persze a fotok kulon kuzdelem soran kerulnek fel a blogra. Attoltes kabellel PC-re, kicsinyites, feltoltes a szerverre, szerkesztes.

Itt, Ubudban, a broadband is szukebb, mint mashol, de Amedhez kepest kivalo.

A WiFi-n kiprobaltam a Skypot is. Ment. Kis kesleltetessel, de ment. E-mail-k is lejottek, sot a bongeszes is elviselheto volt a PDA-n.

Persze az asztali gep meg mindig a jobb, de az nincs mindig ott, amikor van egy kis szabad(abb) ido.

Van meg ket problema, amit a blog szerkesztovel nem tudok megoldani (de keresem a megoldast): (1) hogy lehetne hang file-t feltenni, (2) az egyes megjelenitett egysegek sorrendjet befolyasolni. Bocs, de ezert elofordul, hogy valami mar ket korabbi resz koze beekelodve jelenik meg. Ennyit a nehezsegekrol.

Udv Denpasar (Bali) repterenek Starbucksabol (merthogy ez a szoveg ott irodott es Jakartaban megy elesbe)!


Nincsenek megjegyzések: