2008. február 24., vasárnap

Singapore 1

Itt mar jartam nehanszor - tudom, mire szamitsak. Szep, rendezett varos. Megis meglepetessel kezdodik az utam a repterrol a szallodaba. Majdnem ejfel. A kinai taxisofor nem erti a szalloda nevet. Mutatom neki a foglalast. Megerti. Megjegyzi, hogy az a "Red Lamp District" (Piros Lampas Negyed). Hm ...

Ez nem volt a Neten feltuntetve. Meglatjuk. Eszembe jut az az eset, amikor Roxannak foglalt az utazas Brusszelben egy kupiban szallast (a fotok egyertelmuek voltak. Megerkezunk. A kornyeken tenyleg szep szamban vannak iparos lanyok, de a szalloda OK, a szoba is OK. (Nb: a repteren szerzett - turista - terkeprol a kornyek lemaradt.) Szingapurban kihagyom Sentosa-t (ez egy minden egyben sziget, jo hely - ajanlom mindenkinek, de mar lattam). Helyette mas programok utan nezek.



Asian Civilitation Museum

Ebbe a muzeumba a lenti kiallitas csabit. Azonban az azsiai - a mi fogalmaink szerint Del-Kelet Azsia - kulturarol szolo kiallitas is erdekes. Sokminden tortent itt, mielott az europaiak megjelentek. Mi errol nem sokat tudunk.

Az egyik terem izelitot ad Szingapur tortenetebol is.
On the Nalanda Trail

Ez a egy ideiglenes kiallitas a Buddhizmusrol, elterjedeserol. Nalanda varosban volt egy hires kolostor-egyetem, ahova sokan elzarandokoltak a kornyezo orszagokbol. Erre felfuzve mutatja be a kiallitas a Buddhizmus terjedeset.

Sajnos itt fotozni nem lehet.

Design Muzeum - Red Dot

Ez egy 2005-ben alapitott muzeum es egy dij is (lehet palyazni!). Van nehany jo otlet (pl: dolesszoget valtoztato auto - parkolaskor keskeny, menet kozben lapos; ...).

Nincsenek megjegyzések: