2022. február 19., szombat

Ügyintézés és nézelődés

 

A mai nap szép idő volt. Napos, meleg. Épp ideje lenne medencéhez lemenni, de ez a covid hotelben nem megy.

Helyette elmentem a bankba kicseréltetni a helyi bankkártyámat. Nem tudtam vele fizetni több POS terminálon sem, de a kp felvétel működött ATM-ből. Ennek persze rengeteg oka lehet, de ezt konkrétan már sosem fogjuk megtudni. Az itteni bankfiókban sem és egy magyarországi fiókban sem (egy régebbi történet volt) képesek letesztelni (ellenőrizni), hogy a kártya (chip) működőképes-e. Mintha a szervízben nem tudnák az autódat tesztelni .... Persze egy jutányos áru csere talán jobb is lenne. :-D 

Végül maradt a csere. Legalább itt most ez jutányos áru volt (kb. 1200 Ft). Ennek van két jó oldala is: egyrészt az új kártya PayPass-os (ami a régin még nem volt), másrészt négy évvel tovább érvényes. Itt az új kártyát a fiókban azonnal odaadják (cserébe hiányzik róla a megszemélyesítés, azaz a nevem, de ezzel egész jól együtt lehet élni). 

E mellett körülnéztem a város általam régebben lakott részén: szintén sok minden bezárt, van pár rekonstrukció, de alapvetően azért minden hasonló.

A délutánt, estét lengyel barátom új házában töltöttem. Útközben még salátáztunk egyet egyik volt kollégánk új büféjében. Csípős thai saláta friss lazaccal. 

A ház nagyon szép, modern, egy szintes mediterrán jellegű épület, skandináv jellegű berendezéssel. A hely egyetlen hátránya, hogy elég messze esik a várostól és a tengertől is: amolyan vidékies elővároska 20-25 perc járásra (már ha autóval jársz, mint Ő). Kellemes, csöndes környék, pálmafákkal. Nyugalom. Medence. :-O

Este még elkészül ez a bejegyzés  és alvás. Most már túl a jetlag okozta ébredéseken.


Nincsenek megjegyzések: