2022. február 18., péntek

A nap is kisütött

 

Ma már napsütés is volt. Épp ideje. Persze csak két zivatar között sikerült kisütnie a napnak. A volt kollégáim azt mondják, hogy februárban felettébb szokatlan módon már 10+ napja tart ez az esős időszak. Bizonyára globális felmelegedés.

Tegnap buddhista ünnep (februári telihold) is volt, ez alkalommal egy napos alkoholtilalommal. A tegnapi csendesség ennek is betudható és ma estére már zajosabb és nyüzsgőbb volt a környék és a tengerpart is. Persze az úri közönség ettől még hasonló. Talán több iparos lány tűnt fel: azonban a kihalt "walking street" és a tengerpart helyett behúzódtak a városi utcák közé. 

A környék, ahol a szálloda van, nem volt sohasem a mozgásteremben. Itt most igazi bulizás van. A maszkhasználat igen sajátos értelmezésével: mivel a helyek csak úgy nyithatnak ki, ha élelmiszert is árulnak, hát árulnak. Azt meg ugye maszkban nem lehet megenni. Szóval ha már leültél, akkor nem kell maszk, hiszen eszel-iszol. Ez igen nagy lazaság ahhoz képest, ahogy két éve itt a korai lezárások során kezelték a helyzetet. 

Akkor rengeteg rendőr is volt, most alig. Lazulás van. 

Bár a szállodában a medence és a kondi terem is zárva, mint ma megtudtam a condokban (társasházakban) ezek már működhetnek. Ha minden jól megy, vasárnaptól már én is az egyik condón fogom tölteni az időmet.

Estére elállt az eső és így el is mentem futni. Érkezésem óta először. Részben ez eltolta a lefekvési időt (futás közben nem könnyű elaludni) és remélem ezzel a jetlag okozta alváseltolódás is a vége felé tart.


Nincsenek megjegyzések: