2012. március 17., szombat

Ujra uton


Budapest-Doha (Qatar)-Bangkok par oras dohai tranzittal. Qatar Airways: kenyelmes, nagy hely a labnak, jo kiszolgalas. Utasonkent kepernyo.


Bank


A repteren felhivom a bankomat, h megelozzem a banki biztonsagiak hivasat az egzotikus kartyahasznalat miatt. Az arc - meglepo modon - elkezd valami kartyacsererol beszelni (amirol nem tudok, nem is kertem, oka sincs), meg 30 naprol - baromira bepipulok. Bevetek minden otletet, h mit fognak fizetni karteriteskent, ha nem tudom hasznalni a kartyamat, adjak ki a hangfelvetelt, stb ...


Par perc mulva hivas a bankbol, bocs, minden OK, egy szolgaltatast akarak ajanlani, mintegy meglepetest (ez mondjuk osszejott), nem lesz semmi gond. Ez meg SMS-ben is megismetelve. Jo kezdes ...


Mobil


Qatar Airways A320-as gepen ulok. A tablon nincs "dohanyozni tilos" jelzes (persze tilos), az "ovek" mellett a "mobilozni tilos" szerepel. Utazomagassagon ez is elalszik es rovid - keretlen - reklamfilm hivja fel a figyelmet, h a mobil keszulekkel lehet internetezni es SMS-ezni, kulon kiemelve, h ennek semmilyen kockazata sincs a repules biztonsagara nezve. A dija azonban a "kulfoldi" mobilhasznalatnak felel meg.


Valtoznak az idok, a technika (v az uzlet) fejlodik.


Shiraz


A kedvenc vorosborom a shiraz (Lindeman v Rousemont, ausztral, Tescoban is kaphato - ez reklam volt ;-)). Vorosbort kerek. Francia bor, shiraz es vmi mas kevereke. Finom. Kozben a repulesi informacio terkepen fetunik egy telepules neve: Shiraz. Egy kis veletlen egybeeses.


Good Will Hunting


Filmekbol is jo valasztek van. Sokszor lattam mar ezt a filmet es fontos emlekeket idez. Most sincs ez maskeppen, de jo ujra megnezni - mar jo ideje nem lattam.


Doha


Majd' ejfel. Teszunk harom szabalyos varakozo kort az erre kijelolt legterben, lassan ereszkedve. Felettunk a hold, csillagok, a koron 5-6 masik gep varakozik. Nagyon latvanyos. A kivilagitott varos felett fura para v kod terul el, a latvany kisse misztikusnak tunik.


A fedelzeti magazin szerint iden adjak at Doha uj repteret. Erkezes utan erthetove valik, h erre egeto szukseg van. Parkolo gepek minden fele, fel oras buszozas, Duty Free egymas utan. Az egyetlen stabil pont egy Costa Coffee (ott keszul ez a bejegyzes is).


Lassan rahangolodok a turista uzemre. A PDA-n meg megtalalom az utolso del-amerikai file-okat. Egy kis olvasas (Kindle), alvas es kave utan irany Bangkok.


Ezen a gepen nem lehet mobilozni, pedig szep, kenyelmes B777-es, kis olvasas, izletes kaja, alvas.


Megerkeztem, 1 ora a hatarellenorzes, meg 2 ora buszozas Pattayara. Elotte meg van ido egy kavera a Starbucksban. Ismet egy kis lemaradas otthon: itt mar aruljak a VIA (vizben oldodo granulatum) kavet is.


Nincsenek megjegyzések: