2015. március 13., péntek

Útközben


Ez a poszt útközben születik és töltetik fel. Annyira útközben, h a dubai járatunk fedélzetéről.



Ma reggel simán landoltunk Kuala Lumpurban az AirAsia járatával. Átérve a másik reptéri terminálra, úgy döntöttünk, h a kirándulás a városba kb. 2 szabad óra kedvéért nem éri meg a küzdelmet.



Így a reptéren töltöttük el az időt (négy-öt órát) az Emirates dubai járatának indulásáig. A járaton az Emirates 59 darab A380 Airbus gépének egyike repül. Most elkerültek a problémák és simán indultunk.

Ezek gyönyörű új gépek, kényelmes, bő lábterű ülésekkel. Minden ülésnek USB csatlakozója, konnektora, modern szórakoztató kütyüje (számos nyelven zene, film - szinte megszámlálhatatlan mennyiség). A fedélzeten WiFi (kevés ingyen, utána dolláronként 500 MB), mobil kapcsolat (telefon, SMS, adat - ezek borsos roaming díjért).


A járaton kb 300 utas a közel 500 kapacitáson. A stuvi szerint volt, h 60 utassal repültek.

Már Pattayáról is nehéz szívvel indultam el, a buszon a reptér felé pont belefér a The Wall (Pink Floyd) és már-már rituálisan ezt szoktam hallgatni onnan elfele. Akkor még vigasztalt, h egy változatos és kalandos borneoi szakasznak indulok neki.

Most azonban könyörtelenül közelebb kerülök a hazatéréshez, bár még három nap Dubaiban egy kis elodázása a megérkezésnek (az ausztrál F1 futammal: hajrá Vettel!). A hírek, amiket olvastam a reptéren, nem boldogítottak. Már a naptárban néhány megbeszélés a jövő hétre. Folyik a visszaszoktatás.

Kraftwerk: régen hallott zenén akadt meg a szemem a kínálatból és most ez ad aláfestést e sorok megírásához.

Lassan hozzák a vacsorát. Kipróbálom a poszt feltöltésével a netet ;-)

Nincsenek megjegyzések: