2015. március 16., hétfő

Dubai 3.


Az utolsó napra maradt a Dubai Múzeum. Ismét csak 11 körül indulok el.

Kis metrózás és séta. A múzeum a régi városfal egyik erődjének maradékait lakta be és ezt bővítették egy föld alatti tárlattal. A régi torony körül amolyan skanzenszerű kiállítás és lejárat a város és környékének történetét bemutató, nem túl nagy, de eléggé informatív (eddig szinte az egyetlen ilyen) kiállításra.


Megérte megnézni. A belépő általában 3 dirham (240 Ft), de nekem, amíg a sorban álltam, egy indiai hölgy a kezembe nyomott egy belépőt, mondván, h többet vettek, majd mit sem törődve a kezemben lévő pénzzel, tovább állt. Köszönöm!



Ezen a környéken van a textil bazár és a Creek partja felé egy turista jellegű bazár is.


Tovább állok. Deira a város másik része, valamikor külön település volt, aztán építettek egy hidat ... (A Dubai név maradt.) Itt csak újabb bevásárlóközpontot találok.

Elindulok az utolsó tervezett programomra. Elutazásom előtt vki mondta, h a Burj Khalifa előtti tóban nagyon érdemes megnézni a zenés szökőkút játékát. Ilyesmi van Las Vegasban is.
Busszal utazom. Közben sűrűsödik a forgalom. Estére be is áll sok helyen.


A buszról a Dubai Mall főbejáratánál szállok le. Ugyan Dubajról mindenki úgy beszél, mintha Monte Carlo lenne, ennek autókban kifejezhető jelét eddig nem láttam. Most hirtelen változott a helyzet: Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce és ezekből több is.


Átvágva az épületen felfedeztem a jégpályát is.


A pár napja békés reggelizőhelyünkön hatalmas tömeg. 18:00-kor, majd fél óránként van a szökőkút program.


A műsor el is kezdődik, arabos jellegű ütemes zene és szép, dinamikus vízszöktetés. Fotózás. Aztán hirtelen vége. 5 perc. Összesen. Vissza lehet húzni a mallba vásárolni. :-(

Én a szállodába húzok vissza és úszom még egyszer a medencében a pakolás előtt.



Dubai az a hely, ahová két esetben jönnék csak vissza: vagy fizetne érte valaki vagy sokkal rosszabb helyen kellene egyébként lennem. De ha most nem lennék itt, ezt sem tudnám ;-)

Nincsenek megjegyzések: