2016. február 21., vasárnap

Chumphon


[csum-phon] egy déli város, ahova a NOK Air gépével repültünk (AirAsia nem jár oda). Innen lehet komppal Koh Tao szigetre eljutni. Az esti érkezés és a reggeli komp indulás között nem jutott sok idő a városra. Nem is ígért sok érdekeset.


A NOK Air (szintén diszkont) egész jó kis légitársaság, csak a check-in-nél a sorban állás volt tragikusan hosszú :-( Nem balhéznak a boarding pass nyomtatásért (nem is nyomtattuk ki) és még egy kis muffin és ivóvíz is volt a kb 50 perces úton a propelleres Bombardier Q400-as gépünkön (repülnek nagyobb géppel is). Szóval a sorban álláson kívül teljesen OK.

A városba beérve és a meglepően jó (de olcsón foglalt) szállasra bepakolva vacsorázni indultunk. A közeli főutcán találtunk is megfelelő helyet és finom vacsorát.

Meglepetésemre az esti piacon (nyitott üzletek és kipakolós standok) sikerült végre (megérkezésem óta keresgéltem) egy olcsó (1600 Ft) szandált találnom. Már untam a sportcipőt ebben a melegben. Ez régebben nem volt oly nehéz, emlékszem pár éve Pattayán egy fél óra alatt vettem éveket kihúzó szandált, ami tavaly tönkrement. Most csak drága vagy rossz volt, ott is és Bangkokban is: támad a civilizáció ;-)

Flat white

Egyszer ittam a Starbucksban "flat white" névre hallgató kávét (erősebb eszpresszó + kevesebb és sűrűbb tejhab a cappuccinohoz képest). Nem volt jó, de nem értettem az okát. A Costában nagyon finom. Bangkokban adtam az ügynek mégegy esélyt: ha nem is lett finomabb, legalább megértettem, h mi a különbség oka. A Starbucksban ugyanis a kevesebb és sűrűbb tejhabot egykis vízzel pótolják ki, szó szerint: felöntik a eszpresszót egy kis vízzel és arra tolják a tejhabot. :-(  Sajnos ez nem válik a dolog előnyére.

Marad a Starbucksban a cappuccino. Bár most a kompon ülve és a szigetre tartva valószínűleg nem lesz egy ideig probléma, h milyen kávét igyak a Starbucksban. Még egy ujdonságról tudok beszámolni: azoknak,  akik a filteres kávét kedvelik, már ajánlanak instant jellegű megoldást. Pohárra tehető filteres kávét, amihez csak a forróvíz kell.

Úton Koh Tao felé


Egy köztes megálló Koh Tao előtt

Vasárnap van. A katamarán tele (nagyon tele). Sok az egy napos helyi turista. Az út két óra. Így is hánykolódunk kicsit, mi lenne egy sima hajón?

Szállásunk nincs foglalva. Ez amolyan 'majd lesz valahogy' része utunknak. A következő posztban majd kiderül, hogy hogy.

Nincsenek megjegyzések: