2024. március 6., szerda

Thakhek - környék

 

Lassan indult a reggel. Mivel a szálláson nincs reggeli, maradt a parti beülős árus. Csirke akatrészek, rizs, valami levélbe csomagolva, saláta. 

A mai nap egy kis motoros kirándulással telt el. 

Tha Falang 

Ez egy folyó részeként kialakított kis csónakázó tó, körülötte helyi stílusú pavilonok. A helyet környék sziklái övezik. Kellemes a nagy melegben a parton enni-inni. 

Nem is nagyon történik itt más. A pavilonok mentén pincérek serénykednek. 

Az ide vezető úton teljesen kiszáradt és épp zöldellő rizsföldek, állattartás, más mezőgazdaság és az egyre szaporodó hegyek láthatók.

 


Xieng Liap Barlang

A barlanghoz a parkolóból egy függőhíd vezet. Van ott kalandpálya a fákra építve, kötélpálya, más attrakciók - láthatóan használaton kívül. Talán nem ez  a szezon. 

A barlang maga inkább csak egy barlang nyílás, itt is valamikor szebb napokat látott cseppkövek láthatók és egy kis víz (barlangi tavacska). 

Nagy forgalom nincs. 

 

  

 

Buddha barlang

Egy cseppkőbarlang az egyik magaslat oldalában, benne megkopott cseppkövek és egy berendezett templom. Két hölgy és egy úr. Fotózni bent nem lehet.

 

 


És valami, ami nagyon nincs meg a neten

Ott volt az út mentén. Visszafelé jövet csak megálltam készíteni egy fotót. Aztán próbáltam a neten a nyomára akadni (szöveggel, térképpel, fotókereséssel). Nem sikerült.

 

Maga az építmény sehogy sem illik a szokásos képbe: az alap sztúpának tűnik, a tetején a vörös csillag viszont eléggé fura. 

Valószínűleg olyasmi, ami kellett nagyon valakiknek, de a többségnek nem. :-O

Kora este megszületett a döntésem, hogy pénteken elindulok vissza Pattayára. Ehhez le is foglaltam a repülőt, szállásokat.

Jó lesz az utazós napok után visszaállni a szokásos pattayai életre.


Nincsenek megjegyzések: