2016. március 5., szombat

Phi Phi sziget 2


A délelőtti pihenést, kávézást délután egy Long Tail Boat-os kirándulás követte. A cél Phi Phi Ley sziget (ahol vagyunk az Phi Phi Don). A hajó egy nagyra nőtt balatoni csónak, kis tetővel, nagy motorral, amit mozgatva a 'long tail' hajtja a csónakot. Mérettől függően 10-20 ember is elfér rajtuk.


Ilyen csónakok vittek minket ki a Phi Phi-re tartó komphoz is, mivel az - az apály miatt - nem tudott beállni a kikötőbe. Az egyiket el is kapták a vízi rendőrök: vagy a létszám volt nagy vagy a mentőmellényt nem hordták az utasok vagy mindkettő. Szóval ezek mindenre jók.

Mi privát béreltünk egyet erre a délutánra a hasonló programra hajtó három német sráccal, akik épp ott voltak az utazási irodánál. Egy negyed óra alatt megegyeztünk és így nagyjából a szervezett tömegtúra árából kijövünk.

Az első snorkeling megálló a Shark Point.  Itt időnként vannak kisebb cápák is, innen a név. Most nem voltak.


Megnézzük a másik szigethez érve a Viking Cave barlangot (itt most nem lehet vmi szabály miatt kiszállni), majd egy gyönyörű öbölbe fordulunk be (másik 10-20 különböző méretű hajó társaságában - és ez így is marad egész délután). A magas meredek sziklák egy szűk nyíláson kívül teljesen körbe zárnak minket. Itt fürdünk egyet. Tovább haladva dél felöl megkerüljük a szigetet, áthaladunk sziklák között és kikötünk a Maya Bay öbölben.


Ez Nemzeti Park (200 bath belépő), rendezett kis sétánnyal egy szikla szoroshoz. A part gyönyörű, apró fehér homokos, a víz nagyon tiszta. Egy másik rövid partszakasz az öbölben jó cél egy úszáshoz és ott tömeg sincs. Az öböl marketingje azon alapul,  h itt forgatták a Part számos tengerparti jelenetét. Az öbölből kifelé egy újabb snorkeling megálló (sok hallal), a hajón egy is friss ananász.
Az utolsó megálló a két sziget között a nyílt vízen a naplemente.







Az esti vacsora után beülünk egy parti bárba, ahol Fire Show készülődik (öt lelkes arc több,  mint egy órás lelkes előadása). Előtte és utána egy amszterdami arc ének-gitár szóló műsora és megjegyzései illetve koktélok teszik teljessé a szórakozást.


 Másnap délelőtt indul a komp Phuketre. A kompon készül e bejegyzés nagyobb hányada.

Phi Phi szigetről talán érdemes még pár szót szólni. A nyüzsgő részeken túl fel lehet fedezni csendesebb helyeket és mi még csak igazán végig sem jártuk az összes így-úgy jelölt trekket és az azokról elérhető partokat. Mindezek azonban a megérkező turisták számára eléggé láthatatlanok a buli negyed ködös levegőjén keresztül. Szóval érdemes kicsit a dolgok mögé nézni.

Nincsenek megjegyzések: