2014. február 16., vasárnap

Thaiföld 2014


Pattaya

Ez a túra thaiföldi túristáskodásból jön össze. Ennek két oka van: most csak 3 hétre jöttem el (otthoni elfoglaltságok miatt illetve velem tartott lengyel barátom, aki még sosem járt erre korábban).




Első nap mindjárt kihajóztunk egy Pattayához közeli szigetre (Koh Larn), ahol szebb a part, mint a városban.


Estére a város legújabb (Colosseum - a nevének megfelelő épületben)  transzvesztita showjára kaptunk "beutalót". Egyszer érdemes megnézni ...


Az Igazság szentély

Egy teljesen fából épített szentély Pattaya északi részén. Réginek néz ki, de 30 éve kezdték építeni és még vagy 20 kell a befejezéséhez. Hatalmas, díszes épület a tengerparton.











Motorral mentünk, utasom közben videózott, de túléltük. Még mindig lenyűgöz az itteni közlekedési kultúra.












Tücsök és bogár


Ez a bekezdés cím a hajdani Ludas Matyi olvasóknak ismerős lehet: abban volt egy ilyen című rovat. Most viszont a vacsoránk előtti utcai előételek kissé pontatlan listája: olajban sütve egy kis zölddel. A teljes lista: szöcske , lárva, béka, fekete bogár,  rákocska, kis hal. Szóval fehérjék (testépítőknek ajánlott :-) ). Irodalomnak James Clavell: Patkánykirály c. könyvét ajánlhatnám. 







Oroszok

Pattaya már-már orosz településnek tűnik. Már a helyiek is oroszul szólnak a gyanútlan turistához. Talán érdemes lenne egy pólóra thai nyelven felírni, h "nem értek oroszul" és abban járni. Beszélgettem a medencénél egy angolul teljesen OK (ez igen ritka) irkutszki orosz arccal sokmindenről. 

Megtudtam, h a városában rendezték a jéglabda (hoki, amit labdával játszanak) világbajnokságot, amin kis hazánk is kiállított egy csapatot.

Az EU tagságról (és általam vélt előnyeiről) beszélgetve a legjobb kérdése: "És mi rossz az EU-ban?" Bár nem tudtam őszintén hosszú felsorolásba kezdeni, azon elgondolkoztam, h mit mondhat az orosz média az EU-ról ...

Pár nap után túrára indulunk.



Nincsenek megjegyzések: