2014. február 27., csütörtök

Bangkok újra


A szállodában hallom, h robbantottak a városban. Szomorú. A közeli tüntetők által lezárt kereszteződésben érezhető volt, h vmi szomorú dolog történt, de nem volt tiszta, h mi. Az emberek továbbra is békésen demonstrálnak, beszédekkel, zenével, árusokkal.


Este nagy a nyűzsgés, reggelre azonban elcsendesednek a tüntetők és visszavonulnak sátraikba.


A szervezettség jó: a sátrak sűrű sorokban, a színpadok technikával jól ellátva (hangosítás, közvetítők), ellenőrzőpontok az egyes zónák határán és a "normálisan" működő város felé. A forgalom terelése is megoldott. Egészségügyi sátor, mentők, aggregátorok, WC-k, stb.


Az ukrán események tükrében érdekes kérdés, hogy hová vezet a több,  mint egy hónapja tartó, "Shutdown Bangkok, restart Thailand" jelszavú akció. Mindenesetre itt egy kis info angolul a célokról.


Mélyen megosztott társadalmak előbb-utóbb tovább kell, hogy lépjenek egy új (vagy annak látszó) társadalmi szerződés irányába - több vagy kevesebb  erőszakkal járva végig a saját útjukat. A távolból úgy  látszik, h Ukrajna közel van, nagyon közel.

A fő színpad a Siam bevásárlóközpont melletti kereszteződésben van. Itt volt az a   Starbucks is, ahol életemben először  még 2002-ben jártam. Volt. Változnak az idők.

Bangkokba egyébként egy üzleti jellegű találkozó miatt jöttem vissza - amit végül a másik fél lemondott :-(

Minden nem jöhet össze.



Egy szimpatizans a Kiralyi Patolanal.






Nincsenek megjegyzések: