2014. február 21., péntek

Chiang Rai


Kisváros északon, közel a burmai és laoszi határhoz (kb. 60 km), hegyek között. Itt most járok először.

A fő attrakció egy trekking (hegyi túra), egy éjszaka a hegyen, faluban.

Maga a város is tartogat pár látnivalót. Landolalás után egy gyors ebéd, tájékozódás a helyi turista információban, óratorony, egy templom, motorbérlés.

















Két érdekesség a várostól északra és délre van, mindegyik kb. 10-15 km-re. Ezért a motor.


Az egyik a Fekete Templom, ami inkább egy művészeti telep számos alkotással: thai stílusú épületek, bennük különböző tárgyak. A zárásig fél óránk marad.


Kifogy az elem a fényképezőgépemben, majd  a barátoméban is. Tartalék épp most nincs nálunk. A két helyszín között vett elemek rosszak, végül csak sikerül venni jókat is.


Ennek a kavarásnak a következtében már erős naplementében érünk a Fehér Templomhoz, ami tényleg templom és tényleg teljesen fehér. Egészében pedig nagyon szép. Alig 20 éves.


Már sötétben érünk vissza a városba. Elmegyünk még vacsorázni, megnézzük a helyi éjszakai piacot és készülünk a másnapi trekkingre.

A trekking után az éjszakai piacon vacsorázunk, sörözünk. Kicsi, élelmet áruló üzletek vesznek körbe egy teret, egyik végében színpad (zene és tánc előadásokkal). A közönség kb. pareto elv szerint helyiekből áll. A tér külső részén vannak a standok: ruha, szuvenír, stb.

Másnap a város "maradékai" közül még a Hegyi Törzsi Múzeumot nézzük meg reggel (fotózni tilos). Egy civil szervezet működteti és nem éppen kritikátlanul (mármint a kormány és a helyi kiskirályok tekintetében). A szervezet célja a sokszínű, 9 népcsoporthoz tartozók életkörülményeit javítani.

Még egy templom, ebéd, reptér. Késő estére érünk Pattayara. Esik. Az előrejelzés szerint holnap már nem fog.


Nincsenek megjegyzések: