2021. augusztus 11., szerda

Grúzia (Fülöp-szigetek helyett a vírus okán)


2020. április 13-án indultam volna Bangkokból Manilába. 

Keresztbe vágott a korona vírus. Így a 10 ASEAN országból továbbra is kilóg a Fülöp-szigetek, ahova még nem sikerült eljutni és nem is úgy állnak a dolgok, hogy erre hamarosan sor kerülne. Pedig csábítóan szép és sokszínű ország. 

Szép három hetes út volt megtervezve három fős csapatunknak - minden megvásárolva vagy lefoglalva, stb. Aztán az utazás helyett kezdődött a küzdelem a kifizetett szolgáltatások árának visszaszerzésére.

Update: Az utolsó (nem voucherben elintézett) összeget épp a kirándulásom alatt utalták vissza: "Jobb később, mint soha" jeligére.

Az utazási helyzet azóta sem javult sokat. Adódnak persze lehetőségek utazásra - kockázatokkal, hogy közben valami vagy épp minden megváltozik. 

Így került a képbe egy újabb ország: Budapestről közvetlen WizzAir járat, 3 órás út. 

Végül egy másik géppel repültünk el és ezt meghagyták másnapra ...

Úgyhogy több, mint egy év után irány Georgia (leánykori nevén Grúzia).

Az egy hetes útra gyorsan adódott két hétnyi program. A csapat két fős, autóbérléssel. 

A tervezett megállók a térképen. Persze majd még hozzájuk adódik, ami út közben épp érdekesnek mutatkozik.

A repülő Kutaisi repterén tesz majd le minket hajnalban és onnan indulunk egy hetes túránkra.

Hasonlóan a pár évvel ezelőtti azerbajdzsáni utunkhoz idefelé tartva is érdemes az orosz nyelvet kicsit elővenni (ha az angol épp nem hozna sikereket).  Привет

Persze az indulás előtti napok is a Covid körül zajlanak: a grúz napi esetszámok (és így az összes aktív eset is) meredek növekedésnek indult. De egyelőre még nem "pirosodott" be sem Magyarországon (külügy szerint), sem Grúzia hatóságainál az ország. 

Nincsenek megjegyzések: