2019. november 5., kedd

Ami (majdnem) kimaradt - mégegyszer


Van még pár érdekesség, amit begyűjtöttem és itt megosztom.

Kezdjük egy kis szakmai (?) érdekességgel Melakából:



Ezek itt villanyórák. Ami érdekes, hogy a kismegszakító (az az izé, amit vissza kell nyomni, ha nincs villany - a villanyóra körül) itt nem visszanyomós, hanem késesek (nálunk kiolvadós csavaros, patkolható volt régen) - legalábbis annak látszanak. A másik, hogy maguk az órák viszont maguk digitálisak (és talán távleolvasósak is, bár ezt sem tudtam eldönteni.

A feltűnőbb jobb, a hangosabb még jobb



Szintén Melakában találkoztunk számos hasonló járművel (jobb szélen a kerékpárt tekerő szolgáltató arc, balra két turista, alattuk aksi és egy bazi hangszóró vagy kettő. Bömbölő zene. A legszebb, amikor a nem kis létszámú kínai csoportot viszik így végig a történelmi belvároson. Nehéz nem észrevenni. Hogy mire jó? Aki csinálja, az pénzt keres vele. A turisták foglalkoznak vele (lásd itt is). Egyébként eléggé értelmetlen és nem is illik a helyhez - szerintem. 

Lógnak a szeren (Szingapúr Changi reptér)





A két képen levő kicsi izék (súlyok, pontok, akármik) le-fel mozognak. Egyenként nem túl érdekes, de mivel a vezérlésüket szépen megoldották, tulajdonképpen egy felület pontjai is lehetnének és így maga a felület hullámzását is ábrázolják. Szépen lehetne egy ilyen elven a z=f(x,y) ábrázolására használni mint 3D eszközt. Vállalkozó kedvűek vannak erre? (Google kereséssel nem találtam ilyen eszközt így hirtelen ...) Beleférne egy kisebb táskába és szépen kinyitva lehetne egy digitális eszközről vezérelni.

Good Luck! (Általában nem árt ebben a helyzetben)

Ez itt a Szt András templom Szingapúrban.



Beljebb épp egy esküvő volt (így kérték, hogy ne zavarjunk - szóval kívülről megnézhettük). 



Elég felelőtlen dolog (nem, nem az esküvő, most nem ez jön, hanem), hogy a bejáratnál az asztal mögött volt más is felügyelet nélkül otthagyva (pl: táska). Az asztalon pedig egy vendégkönyv féle tollal.



Gondoltam örülnek egy kis biztatásnak: "Good Luck! Leslie from Hungary"

Szitakötő - Szingapúr, Garden at the Bay



Ha kihalnának a hagyományosak, így megmarad az emlékük. Mégis könnyebb most, még létező minta után rekonstruálni, mint küzdeni később (ahogy a dinókkal).

Szabály az szabály - Szingapúr, Kis India



Még egy bullet pont hiányzik:

  • Anytime if you can not decide

Ez mi? - Szingapúr, Bay Area


Igen, ez mi.

Nincsenek megjegyzések: