2019. október 30., szerda

Bangkok


Bangkokra eleve csak egy délutánt és egy szerényebb napot szántunk - esti vonattal Chiang Mai felé.


A délutánt a város modernebb részén töltöttük. Az Erewan Shrine volt a legérdekesebb látnivaló. Most épp azt fedeztem fel, hogy (már) nem lehet a gyertyákat és füstölőket meggyújtani (mivel a füstjük "egészségügyi kockázatot" jelent - ami igaz; ahol használják őket, ott elég nehéz a levegő). Persze ez nem akadályozza a híveket abban, hogy ezeket megvásárolják és elhelyezzék a szentély körül. 


Az este fénypontja a Baiyoke Sky hotel 78. emeletén a büfé vacsora volt. Egyrészt szép a kilátás miatt (leginkább a 77. emeleti kilátó szintről, ugyanis az étterem világítása miatt nagyon tükröződik minden), másrészt a tengeri sült herkentyűk miatt, ami a fő éttermi attrakció (és mellette sok minden más). 

Van pár dolog, ami levon a hely értékéből: a túlzott légkondi (bár lehet, hogy ezzel szabályozzák a fogyasztást: úgysem bírod sokáig) és a kissé menza szerű berendezés. Egyszer megéri megnézni.

A másnapi városnézés útitársam programja volt elsősorban. Közben én is felfedeztem Bangkok néhány, eddig számomra rejtett szegletét: Chinatown egy újabb piacát és egy másikat a Wat Pho mellett illetve a Palotához közel egy Amulett Market nevű helyet. Trükkösen van egy ilyen nevű bolt a hajós HopOn-HpoOff terminál épületében, de igazán a mögötte lévő piac az érdekes: több soron keresztül rengeteg stand és mind buddhista amuletteket árul. Az igényesebb vevők nagyítóval vizsgálhatják az amulettek ábráit (Buddha ábrázolások, meditáló szerzetesek, stb.) a legkülönbözőbb anyagokból és formákban. 

A napot a Wat Arun megtekintésével zártuk egy rövid folyami kompozás után. A hotelben sikerült megoldanunk egy gyors tusolást és kényelmesen elértük az éjszakai vonatot Chiang Mai felé. 

A vonaton a kuset 2-2 ülés, jobb és bal oldalon, melyek két-két egymás fölötti ággyá alakulnak (tiszta ágyneművel). Meleg étel szolgáltatás, menetrendi információk (mint a repülőn), konnektor. Szóval korrekt. 




Befejezésül néhány szép piaci kép (szárított rákok, halak):




Nincsenek megjegyzések: